ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski sabljači na evropskem pokalu za kadete!

NOVICA 27.11.2019



Pretekli vikend, 23. in 24. novembra 2019, so trije člani Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje nastopili na evropskem pokalu za kadete v floretu v Avstrijskem Mödlingu.

Klub so zastopali Mark Poprask, Pia Čretnik in Iza Šerc.

V soboto je nastopil Mark v kategoriji floret kadeti posamično. Kljub temu, da ima šele trinajst let in bo med kadete sodil šele naslednjo tekmovalno sezono, se je Mark odlično znašel.

V kvalifikacijskem delu si je v skupini sedmih tekmovalcev priboril dve zmagi, kar je zadostovalo za preboj v eliminacisjki del tekmovanja. V prvem krogu eliminacij, v borbi za med 128 najboljših se je Mark pomeril z boljše rangiranim Avstrijcem Wagnerjem in slavil z rezultatom 15:13, v naslednjem krogu pa je naletel na Američana Martineza. Tokrat se ni izšlo, Američan je bil boljši z rezultatom 15:5. Mark je tekmovanje zaključil na 127. mestu, kar je glede na konkurenco, ki jo je predstavljalo 242 tekmovalcev iz 29 držav sveta in njegovo starost, odličen rezultat. Dodatno težo rezultatu, ki ga je prisabljal Mark, daje tudi dejstvo, da gre za eno najboljših uvrstitev Slovencev v moškem floretu na velikih tekmovanjih zadnjih let.

V nedeljo sta se v kategoriji floret kadetinje posamično, v konkurenci 211 tekmovalk iz celega sveta, pomerili Pia in Iza.

Pia se je v kvalifikacijskem delu tekmovanja pomerila v skupini šestih tekmovalk, vendar pa ji brez dobljene borbe preboj v eliminacijski del ni uspel. Tekmovanje je končala na 192. mestu.

Iza si je v skupini sedmih tekmovalk z dvema zmagama zagotovila preboj v eliminacije. V prvem krogu je morala v borbi za med 128 najboljših premoč priznati Turkinji Uzel, ki je bila boljša z rezultatom 15:7. Iza si je s svojim nastopom priborila 141. mesto.

Evropski pokali za kadete poleg kontinentalnih prvenstev in svetovnega prvenstva predstavljajo najvišji nivo velikih tekmovanj, na katerih nastopajo tekmovalci s celega sveta.

Čestitamo!

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!