ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


INTEGRITETA V ŠPORTU

NOVICA 17.12.2019



Olimpijski komite Slovenije si prizadeva k uveljavljanju športnih vrednot in zagotavljanju integritete v športu.

Zaveza o športnem ravnanju, etičnih in moralnih vrednostah je pomembna tako za OKS-ZŠZ kot organizacijo, kot tudi za vse članice.

Na izvršnem odboru OKS-ZŠZ je bil v letu 2019 sprejet Etični kodeks Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je sedaj preveden tudi v slovenski jezik. Kodeks si lahko preberete na POVEZAVI.

Želeli pa bi opozoriti na portal Žvižgavko, ki je namenjen posredovanju vprašanj o športu, integriteti v športu ter tudi sporočanju nepravilnosti in morebitnih zlorab. Vloge so lahko posredovane anonimno ali pa z odprto identiteto. Nekatere organizacije (Nogometna zveza Slovenije, Košarkarska zveza Slovenije, SLOADO) prijave in vprašanj preko Žvižgavke vezana na njihovo področje prejmejo avtonomno. Za vsa ostala področja, pa je prejemnik Komisija za etične zadeve športa pri OKS-ZŠZ.

Povezavo do portala Žvižgavka najdete TUKAJ.

 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak