ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - s srebrom iz Zagreba

NOVICA 20.12.2019V soboto in nedeljo, 7. in 8. decembra 2019, je v Zagrebu že drugo leto zapored potekal mednarodni turnir 2. Zagreb Winter Classic. Udeležili so se ga štirje tekmovalci Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje: Iza Šerc, Ana Jurjovec, Mark Poprask in Leo Čretnik.
Prvi dan je Mark Poprask nastopil v kategoriji floret kadeti. S štirimi zmagami in le dvema porazoma v kvalifikacijskem delu se je suvereno uvrstil v eliminacijski del. Po dominanti zmagi v prvem krogu mu je uspel preboj med osem najboljših, žal pa je v borbi za med štiri najboljše naletel na kasnejšega zmagovalca turnirja in izgubil. Svoj nastop je zaključil na 8. mestu.
Iza in Ana, ki sta nastopili v kategoriji floret kadetinje, sta v kvalifikacijskem delu obe dosegli po eno zmago, kar je bilo dovolj za preboj v eliminacije. Vendar pa sta nato obe izgubili že v prvem krogu. Tako sta ostali brez preboja med osem najboljših. Iza je osvojila 12. mesto, Ana je bila 14.
Poleg Marka je v nedeljo v kategoriji floret dečki U14, ki je tokrat štela za evropsko U14 rang lestvico in je bil izvedena pod okriljem Evropske sabljaške konfederacije, nastopil tudi Leo. Z dvema zmagama in tremi porazi se je Leo po kvalifikacijah uvrstil v eliminacijski del. Brez težav je slavil v prvem krogu in se tako uvrstil med osem najboljših, v četrt finalu pa je s tesnim porazom svoj nastop zaključil. Na koncu je osvojil 8. mesto.
Mark je kvalifikacijski krog zaključil brez poraza s petimi zmagami in se kot prvo rangirani uvrstil v eliminacisjki del. Vse do finala je upravičil vlogo favorita. V prvem krogu je bil prost, nato je z dominantnima zmagama 15:0 in 15:7 nastopil v finalu, kjer pa je moral z rezultatom 15:11 premoč priznati Slovaku. Mark si je z osvojenim 2. mestom prisabljal pokal, hkrati pa je ubranil naslov podprvaka z lanske izvedbe turnirja.

Vir: Sabljaški klub Velenje

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Adijo šola, živjo šport - izkoristi čas za naslednje aktivnosti

DOGODEK
Zimske počitnice se približujejo in vabimo vas, da se nam pridružite na naših počitniških programih