ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - Cvetko ponovno cvetkov, poleg pa še bron in srebro!

NOVICA 24.12.2019



V nedeljo, 22. decembra 2019, je v Ljubljani že 38. zapored potekal tradicionalni božični Cvetkov Memorial. Tekmovanja se je tokrat udeležilo kar šest Cvetkov, za enega izmed njih pa je bil to prvi turnir nasploh. Klub so zastopali Leo Čretnik, Pia Čretnik, Lenart Iršič, Ana Jurjovec, Iza Šerc in Mark Poprask.

Kategorija floret dečki U14 je bila na sporedu prva. Nastopili so Mark, Leo in Lenart, ki je na sabljaškem turnirju nastopil prvič. Mark je začel izvrstno. Brez poraza se je s štirimi zmagami v kvalifikacijskem krogu uvrstil direktno med šestnajst najboljših v eliminacijskem delu. V borbi za med osem najboljših je z rezultatom 15:1 suvereno ugnal Slovenca, v nadaljevanju pa so ga čakali trije Italijani. Po zmagi v četrtfinalu je bil z rezultatom 15:7 boljši tudi v polfinalu, v finalu pa si je z zmago 15:10 prisabljal zlato in 1. mesto. V kategoriji floret dečki U14 je Cvetko v letošnji izvedbi tako končal v velenjskih rokah.

Leo je v kvalifikacijskem delu zabeležil tri zmage in le en poraz ter se tako kot Mark uvrstil direktno med šestnajst najboljših. S tesno zmago 13:12 mu je uspel preboj med osem najboljših, v osmini finala pa je izgubil s kasnejšim finalistom Italijanom. Nastop je končal na odličnem 8. mestu. Lenart v kvalifikacijskem krogu ni zabeležil zmage, ugodna statistika pa mu je kljub temu omogočila napredovanje v eliminacisjki del tekmovanja. V borbi za med šestnajst najboljših je bil z rezultatom 15:10 boljši od rojaka, v nadaljevanju pa je z rezultatom 15:2 izgubil z Italijanom. Na koncu je zasedel 16. mesto.

Popoldne sta bili na sporedu kategoriji floret kadetinje in floret kadeti, v kateri sta že drugič tega dne nastopila Leo in Mark. Mark je v kvalifikacijskem delu nanizal 4 zmage brez poraza in se kot prvo rangirani uvrstil direktno med 16 najboljših. V drugem krogu eliminacij je bil boljši z rezultatom 15:4, svoj nastop pa je zaključil v osmini finala. Utrujenost je pripomogla k tesnemu porazu z rezultatom 15:11 in Mark je svoj nastop med kadeti zaključil s 5. mestom. Leo se je z eno zmago sicer uvrstil v eliminacijski del tekmovanja, vendar pa je že v prvem krogu izgubil in svoj nastop zaključil na 18. mestu.

Sočasno z Leom in Markom so v kategoriji floret kadetinje nastopile Pia, Iza in Ana. V kvalifikacijskem delu sta se Pia in Iza s štirimi zmagami in samo enim porazom kot četrto in peto rangirani obe uvrstili v eliminacijski del, kjer se jima je pridružila tudi Ana z dvema zmagama in tremi porazi. V prvem krogu eliminacij je dvoboj za med osem najboljših Ana žal izgubila. Srbkinja je bila boljša z rezultatom 15:6, Ana pa je nastop zaključila na 11. mestu. Pia je svoj dvoboj dobila z rezultatom 15:3, Iza pa si je nadaljevanje prav tako zagotovila z istim rezultatom. Obe sta bili od svojih nasprotnic boljši tudi v osmini finala. Pia je s tesno zmago 15:13 slavila proti rojakinji, Iza pa je z rezultatom 15:6 ugnala Srbkinjo, ki je pred tem izločila Ano. Polfinale je bil tako polovično obarvan klubsko. Pia je z rezultatom 15:9 izgubila z Italijanko, Iza pa se je z rezultatom 15:12 uvrstila v finale. V finalu je morala premoč priznati rivalki, ki je pred tem ugnala že Pio. Rezultat je bil 15:11 in Iza si je tako poleg Piinega 3. mesta in bronaste medalje prisabljala srebro. Nastop je zaključila na 2. mestu.

Cvetkoti so torej v nedeljo osvojili kar tri medalje. Zlato, srebro in bron, kar 38. Cvetkov Memorial označuje kot enega najuspešnejših turnirjev sezone. 

Čestitamo!

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak