ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - ekipna tekma - kombinatorski dvojec končal na 18. mestu

NOVICA 13.01.2020



Naša dvojica, Ožbej in Rok Jelen je po skakalnem delu preizkušnje zasedala 16. mesto. Ožbej je pristal pri 87 metrih in je imel 15. oceno serije, Rok pa pri 91.5 metrih in je imel 17. oceno serije, njun zaostanek pred tekaškim delom preizkušnje pa je za vodilno ekipo znašal 2 minuti in 18 sekund. Tesno sta s 103.5 in 103 metri vodila Japonca Rjota Jamamoto in Akito Watabe pred Norvežanoma Jörgenom Graabakom in Jarlom Magnusom Riiberjem, ki sta zaostajala dve sekundi, tretja Norvežana Jens Luraas Oftebro in Espen Björnstad pa sta zaostajala 24. sekund.

Žal se tekaški del preizkušnje za naša dva ni končal, saj sta bila ujeta po približno polovici 15 kilometrske preizkušnje in sta tako zasedla končno 18. mesto. Zanesljivo sta zmagala Norvežana Graabak in Riiber.

Svetovni pokal se bo čez dva tedna nadaljeval v nemškem Oberstdorf.

Vir: Sloski.si

Foto: © GEPA

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak