ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Rok Jelen v Planici na odličnem petem mestu

NOVICA 03.02.2020



V Planici se je danes odvijala še druga tekma celinskega pokala, na kateri je znova štartalo sedem naših kombinatorcev. Odličen šesti je bil po skakalnem delu Rok Jelen, ki je skočil 129.5 metrov, imel pa je 1:04 minute zaostanka za vodilnim Norvežanom Simenom Tillerjem, ki je skočil 138.5 metrov. Do četrtega Christiana Deuschla je Jelenu manjkalo le dve sekundi. Uroš Vrbek je s 124 metri in 1:39 minute zaostanka prav tako imel super izhodišče na 15. mestu, na mestih za točke sta bila še Gašper Brecl s 123 metri in 1:54 minute zaostanka ter Ožbej Jelen s 120.5 metri in 2:13 minutami zaostanka na 23. in 28. mestu. Erazem Stanonik je bil 56., Matic Hladnik dve mesti za njim, Primož Ačko pa je bil diskvalificiran.

Na 10 km tekaški preizkušnji je na vrh z drugega mesta znova skočil Norvežan Lars Ivar Skaarset, drugi je bil Nemec Jakob Lange, tretji pa še en Norvežan Simen Tiller. Rok Jelen je zadržal vrhunsko uvrstitev, pritekel je na končno 5. mesto z zaostankom 61 sekund za zmagovalcem. Brecl in Ožbej Jelen sta točke pobrala na 23. in 24. mestu, preostali pa so končali za trideseterico najboljših.

Celinski pokal se bo nadaljeval 21. februarja v avstrijskem Eisenerzu. 

 

Čestitamo!

 

Vir: sloski.si

Foto: sloski.si

Koledar dogodkov

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA - VADBA NA SIJ POLIGONU MOZIRJE

DOGODEK
V sklopu EVROPSKEGA TEDNA ŠPORTA, bo na SIJ poligonu v Mozirju v nedeljo, 27.9.2020 potekala vadba za vse željne športa. Z vami bo licenciran trener fitnesa (FZS SLO) Nejc Pongrac