ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velika točka ostala doma

NOVICA 06.02.2020



Tekma med večnimi rivali iz Velenja in Celja je bila že tretja v letošnji sezoni. Na prejšnjih dveh so bili boljši Celjani, tokrat pa smo gledali derbi v pravem pomenu besede, ki se je končal brez zmagovalca. Tekmo so bolje odprli Velenjčani, ki so že takoj na začetku prikazali veliko željo in z agresivno obrambo v 3. minuti povedli z 2:0. V 11. minuti je iz sedemmetrovke za +3 (5:2) zadel Matic Verdinek, kar je bilo dovolj, da je na celjski strani z minuto odmora reagiral trener Tomaž Ocvirk. Tudi v naslednjih minutah so bili gospodarji na igrišču rokometaši Gorenja Velenja, ki so prikazali ogromno željo in borbenost. V 15. minuti je za 6:3 zadel Grega Okleščen. Pivovarji so se prebudili v 23. minuti, ko je za izenačenje na 8:8 zadel Domen Makuc in minuto kasneje soigralce tudi ponesel do prvega vodstva na tekmi (8:9). Prvi polčas se je končal z minimalno prednostjo gostov – 10:11.

Že takoj na začetku drugega polčasa je grd prekršek nad Gregom Okleščnom napravil Matic Grošelj, ki si je prislužil rdeč karton. Pivovarji so v prvih 9. minutah drugega dela zadeli samo enkrat, kar priča o dobri igri domačih v obrambi. V 33. minuti je za novo vodstvo zadel Ibrahim Haseljić (12:11), v 39. minuti pa Verdinek za najvišje vodstvo s +4 (16:12). Celjani so se hitro pobrali in po minuti odmora zaigrali bolje. V 42. minuti so z delnim izidom 4:0 uspeli izenačiti na 16:16. Do konca tekme smo spremljali borbeno igro na obeh straneh, videli smo tudi kar nekaj napak, ki za velik derbi niso nič neobičajnega. Do konca tekme smo spremljali igro gol za gol. Pri rezultatu 22:22, minuto pred koncem srečanja, so Celjani zatresli vratnico, a se je žoga srečno odbila do Tilna Kodrina, ki je nato zadel s krila za vodstvo s 23:22. Velenjčani so krenili v zadnji napad v katerem je Miha Kavčič priboril sedemmetrovko, ki jo je izkoristil Verdinek in priboril osam pomembno točko.

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Verdinek z sedmimi zadetki, sledila sta mu Aleks Kavčič in Vlado Matanović, vsak s po štirimi.

Matic Verdinek, igralec Gorenja Velenja:

»Danes smo naredili en dober derbi. Na začetku smo dobro odprli tekmo, na koncu pa nam je zmanjkalo nekaj sreče. V drugem polčasu smo vodili že za štiri zadetke, ampak je ta prednost hitro splahnela. Tekmo bomo morali še analizirati, pogledati kaj moramo še popravit. Mislim pa, da smo danes na igrišču dokazali, da se lahko borimo s Celjani, da smo jim kos in upajmo, da bo na naslednji tekmi še boljše.«

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Z današnjo igro sem zadovoljen. Borbo, željo, voljo so fantje prikazali. Mislim, da bi lahko danes tudi premagali Celje, zmanjkalo nam je nekaj sreče. Lahko bi tudi izgubili, tako da je na koncu razdelitev točk pravična.«

 Sedaj čaka rokometaše Gorenja Velenja pot v Nemčijo, kjer se bodo v 1. krogu skupinskega dela Pokala EHF pomerili z ekipo Magdeburga. Tekma bo v nedeljo ob 13:00 s prenosom na Šport TV 1.

17. krog Lige NLB, 5. februar, 20:00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:23 (10:11)

GORENJE VELENJE: Panjtar (7 obramb), Taletović (1 obramba), Verdinek 7 (6), Matanović 4, Kavčič A. 4, Kavčič M. 3, Haseljić 2, Okleščen 2, Tajnik, Miklavčič, Mazej, Levc, Bojanić, Drobež, Celminš, Šol 

Čestitamo!

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Vir: RK Gorenje Vir: RK Gorenje Vir: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!