ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Ose popikale Špance tudi v Rdeči dvorani

NOVICA 02.03.2020



Rokometaši Gorenja Velenja so se v Pokalu EHF še drugi vikend zapored pomerili z ekipo Ademar Leona iz Španije. Potem, ko so bili od nekdanjih španskih prvakov prejšnji teden boljši v gosteh, so jih tokrat premagali tudi v domači Rdeči dvorani. Ose so se veselile zmage s 30:25.

V postavi trenerja Zorana Jovičića sta tokrat manjkala poškodovana Ibrahim Haseljić ter Aljaž Panjtar.

Španci so, tako kot prejšnji vikend v Leonu, v 4. minuti srečanja povedli z rezultatom 3:1. Rokometaši Gorenja Velenja so vodstvo v 6. minuti, po zadetku Matica Verdinka izničili. Na semaforju je kazalo 3:3 in tudi v nadaljevanju smo gledali precej izenačen dvoboj. V 12. minuti srečanja je za prvo vodstvo domačih (7:6), po izvrstni igri v obrambi, zadel Aleks Kavčič. Ose so do 22. minute držale prednost dveh zadetkov (12:10), nato pa so se ponovno priključili igralci Ademar Leona in v 29. minuti prišli tudi do ponovnega minimalnega vodstva s 14:13, ki so ga zadržali do odmora. Velenjčani so v prvem polčasu ostali brez dveh ključnih mož – v 59. minuti sta sodnika dosodila rdeči karton za Vlada Matanovića, prav tako pa je močan udarec prejel Verdinek, ki je v nadaljevanju streljal samo še iz sedmih metrov.

Drugi polčas so črno-rumeni začeli izjemno. Obrambna vrsta, na čelu z odličnim Emirjem Taletovičem, je delovala izjemno učinkovito, saj so gostje v prvih 15. minutah drugega polčasa zadeli samo enkrat. Povsem izgubljeni Španci so poskušali z menjavo obrambe, tudi z igro s sedmimi igralci v napadu, a tudi ta ni obrodila sadov. V 43. minuti so Velenjčani, po zadetku A. Kavčiča na prazen gol, naredili delni izid 10:1 in vodili že z osmimi zadetki razlike (23:15). Obramba os je delovala, v napadu so soigralci zaposlili Miho Kavčiča, ki je bil z devetimi zadetki najboljši strelec srečanja. Gostje iz Leona so sicer zaostanek nekajkrat znižali, a prave nevarnosti za ose ni bilo. Zmage s 30:25 so se veselili domači rokometaši.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!