ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Gloria Kotnik na zadnjem paralelnem veleslalomu v tej sezoni znova v četrtfinalu

NOVICA 02.03.2020



Gloria Kotnik je na zadnjem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v tej sezoni znova deskala v finalu elitne šestnajsterice. 

Gloria, ki je v soboto za las (4 stotinke) zgrešila finale, se je včeraj z dvema zanesljivima kvalifikacijskima vožnjama uvrstila v finalne, izločilne dvoboje šestnajsterice. Kot ˝enajsto nosilko˝ finala jo je v prvem krogu izločilnih dvobojev druge tekme v kanadskem Blue Mountainu čakala šesto postavljena Švicarka Julie Zogg. Zmagovalka treh letošnjih tekem (Banoje, Pinacavallo, Pyongchang) ni upravičila vloge favoritinje. Naša izkušena tridesetletna deskarka je bila 11 stotink hitrejša.

Po Cortini in Pincavallu se je tako še tretjič uvrstila med najboljših osem. V četrtfinalu jo je čakala aktualna olimpijska podprvakinja in svetovna prvakinja, Nemka Selina Jörg. Do prvega merjenja vmesnega časa sta s Kotnikovo deskali z ramo ob rami, nato pa je naši deskarki zmanjkalo energije, posledično je naredila nekaj napak, tako da je v naslednji krog napredovala Nemka.

Na koncu je Kotnikova osvojila osmo mesto.

Čestitamo!

 

Vir: www.sloski.si

 

Foto: Miha Matavž

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!