ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - Knapi brez točk!

NOVICA 09.03.2020



Rudar tudi po 25 tekmah v sezoni ostaja brez zmage in predvsem pomembnih točk v lovu na mesta, ki prinašajo obstanek v ligi. Za predzadnjimi Domžalami zaostajajo 16, za osmim Triglavom pa že 17 točk. Tokrat so bili na trenutke tekme sicer enakovreden tekmec Sežancem, ki pa so vseeno prišli do svoje osme zmage v sezoni.

Gledalci v prvem polčasu niso videli posebej nevarnih priložnosti. Večino polčasa so terensko prevladovali Sežanci, ki pa do prav posebej nevarnega strela niso prišli. Na drugi strani so bili Velenjčani v uvodu malce konkretnejši.

V deveti minuti je za najnevarnejši poskus prvega dela poskrbel Dominik Radić, ko je iz bližine malce z desne zadel le zunanji del mreže. V 36. minuti so knapi poskusili tudi z roba kazenskega prostora, ko je Josip Filipović žogo poslal le malo mimo vrat.

V drugem polčasu so bili oboji bolj živahni, vse bolj pa so pritiskali Kraševci, ki so precej poskušali, a je Matej Radan po vrsti ustavljal strele Stefana Stevanovića v 53., Maria Babića v 58., pa pozneje še dva Leona Severja in pa močan poskus od daleč Klemena Nemaniča.

V 74. minuti pa so domači na igrišču ostali le z deseterico. Kot zadnji mož obrambe je prekršek nad Stevanovićem storil Jovan Pavlović, si prislužil rdeči karton, obenem pa poskrbel za prosti strel na robu kazenskega prostora. Tega je v 75. minuti izvedel Marko Ristić in zadel v levi zgornji kot tekmečevih vrat za zasluženo vodstvo.

Domači bi tri minute pozneje kaj lahko izenačili, a je Mićo Kuzmanović zadel okvir vrat. Za njim je od daleč poskusil Sanjin Lelić, vendar je bil David Šugić na mestu in tako tudi on pripomogel k slavju sežanskega moštva.

 

Vir: NK Rudar Velenje / prirejeno po STA

Foto: www.ekipa24.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak