ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Na zadnji pripravljalni tekmi zmaga ostala doma

NOVICA 31.08.2020



Velenjčani so se na zadnji pripravljalni tekmi pomerili s SC Ferlach. Kljub temu, da so ose tekmo začele precej ležerno je na koncu zmaga ostala doma. Črno-rumeni so ekipo iz Avstrije premagali s 33:28.

Tekmo je s prvim golom otvorila ekipa iz Ferlacha. V 2. minuti je z zadetkom v nasprotnikova vrata zadel Matic Verdinek (1:1). Prvi polčas so Velenjčani igrali precej ležerno. Nasprotna ekipa jim je bila ves čas za petami. Največja prednost domače ekipe v prvih 30. minutah je znašala dva zadetka. Polčas se končal s prednostjo črno-rumenih s 15:14.

Na začetku drugega polčasa smo gledali podobno igro, kot v prvem polčasu, nato pa so se ose prebudile in povišale tempo igre. Z dobro obrambo in hitrim protinapadom je Kenan Pajt v 36. minuti poskrbel za vodstvo domače ekipe s +4 (20:16). V 47. minuti so bili Velenjčani z golom Vladana Lončarja v prednosti za 8 zadetkov (26:18). Ekipa iz Šaleške doline je tekmo zaključila z zadetkom Pajta v 60. minuti. Zmaga s 33:28 je ostala doma.

 

Najboljši strelec tekme je bil Kenan pajt s šestimi zadetki.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak