ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Odličen vikend za skakalce velenjskega kluba

NOVICA 14.09.2020



Sobota, 12. 9., bo ostala zapisana kot zelo uspešna v skakalnih dnevnikih velenjskega kluba.

Najprej je z odlično novico razveselila Nika Vetrih, ki se je v Nemčiji v Bechtesgadnu na alpskem pokalu z dvema odličnima skokoma uvrstila na izjemno 6. mesto v konkurenci 32 tekmovalk v pestri mednarodni zasedbi.

V Mostecu pa so se za pokal Cockta pomerili fantje in dekleta v kategoriji do 14 in 15 let. Enej Faletič je ponovno stal na stopničkah, tokrat na drugi. Žiga Gajster je zasedel 13. mesto, eno leto mlajši Lan Novak pa je ponovno pristal v deseterici, in sicer na 9. mestu.

Rezultati
Alpski pokal
6. mesto - NIKA VETRIH
Pokal Cockta
D-14
9. mesto - LAN NOVAK
D-15
2. mesto - ENEJ FALETIČ
13. mesto - ŽIGA GAJSTER 

Po odlični soboti še odlična nedelja!
Nika Vetrih je nadaljevala s svojo odlično pripravljenjostjo in pokazala vrhunske skoke. Tudi v nedeljo se je na 2. tekmi alpskega pokala v Nemčiji uvrstila na podij za priznanja, saj je ponovila sobotno 6. mesto, kar je ponovno izjemen rezultat v močni mednarodni konkurenci.
S tekmami za pokal Cockta sta v nedeljo začela dva člana velenjskega kluba - Gal Laznik in Iza Faletič, in sicer sta se z drugimi skakalci iz Slovenije pomerila v Vizorah.
Svojo nalogo sta izvrstno opravila. Iza je dosegla 2. mesto med deklicami do 11 let; za Gala pa je bila to sploh 1. pokalna tekma, zato je s svojimi skoki, ki jih je iz serije v serijo nadgrajeval, dokazal, da bo v prihodnosti potrebno resno računati nanj. Dosegel je 20. mesto v številčni konkurenci fantov.

Čestitamo!

 

VIR: SSK Velenje
 

Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!