ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - suvereno pred domačimi navijači

NOVICA 17.08.2017



Včeraj zvečer je velenjska Rdeča dvorana gostila edino tekmo svojih rokometašev v pripravljalnem obdobju. Gorenje se je pomerilo s Koprom 2013, ki ga bo v novi sezoni vodil slovenski selektor Veselin Vujović, in ga po zaslugi zelo solidne igre ugnalo s 27:21. V domači zasedbi sta bila s po štirimi zadetki najboljša Jan Grebenc in Nejc Cehte.

Po dveh porazih, s katerima so se velenjski rokometaši vrnili v Šaleško dolino s turnirja na Češkem, so ti tokrat prikazali zelo solidno predstavo. Proti tekmecem so niti igre, kljub temu, da so nastopili v zelo okrnjeni zasedbi – manjkali so Robert Markotić (zvin gležnja), Žarko Pejović(poškodba reber), Rok Golčar (udarec v koleno) in Darko Stojnić, ki bo prihodnji teden opravil operacijo rame -, trdno držali v svojih rokah vseh 60 minut.

Z odličnim začetkom, ki ga je s tremi obrambami dopolnil Klemen Ferlin, je Gorenje Velenje po devetih minutah vodilo s 6:2, na glavni odmor pa odšlo s šestimi goli naskoka (16:10). Tudi v nadaljevanju so izbranci Željka Babića igrali v svojem ritmu. Sredi 47. minute je kapetan Niko Medved z uspešno sedemmetrovko svoji ekipi zagotovil najvišjo prednost +9 (24:15), kar je omogočilo tudi nekaj več minut za mlajše rokometaše.

Tekma bo v posebnem spominu ostala trem mladim črno-rumenim upom, rojenim leta 2000. Svoj prvi zadetek v članski konkurenci je proti Koprčanom na začetku 58. minute dosegel Jernej Drobež, Miljan Vujović je zbral prvo obrambo, za člansko ekipo pa je debitiral Timotej Grmšek, ki je pred sezono v Gorenje Velenje prestopil iz Krškega. Vsi trije bodo konec tedna med potniki v avstrijski Gradec, kjer ose čakajo novi preizkusi. Najprej se bodo v petek ob 16. uri pomerili z Bärnbachom, dan kasneje pa sledi še obračun z reprezentanco Savdske Arabije (ob 10.00). Tekmi za razvrstitev bosta na sporedu v soboto popoldne in v nedeljo.

 

Vir: RK Gorenje Velenje 

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak