ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Karate - karateisti Karate kluba Velenje znova odlično

NOVICA 04.12.2017



V soboto, 2. 12. 2017 je Karate klub Trbovlje v Športni dvorani Polaj v Trbovljah organiziral 45. mednarodni karate turnir Trbovlje OPEN 2017 v katah in borbah za vse starostne skupine.

Med skupno 656 prijavljenimi tekmovalkami in tekmovalci iz 14. držav so člani Karate kluba Velenje še zadnjič v letu 2017, na slovenskih tleh, odločno zastopali klub in lokalno skupnost iz katere prihajajo, ter dosegli 10. mesto v konkurenci 79. klubov.

Tekma je bila sicer dobro organizirana a je potekala izredno dolgo od 9.30 do 21.00. S tem pa pogoji za tekmovanje v nekaterih kategorijah niso bili dobri.

Za Karate klub Velenje so se borili: Ella Jozič, Lana Jovanović, Zoja Vanovšek, Hana Zager, Enej Vanovšek, Isak Pašić, Seid Muharemović, Nik Borovnik, Tia Jakob Kukovič, Maša Kenda, Pia Cesar, Domen Borovnik in Natalija Kenda.

Naši tekmovalke in tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

Lana Jovanović v kategoriji kata najmlajše, 2. mesto;
Ella Jozič v kategoriji kata najmlajše, 3. mesto;
Zoja Vanovšek v kategoriji kata malčice, 2. mesto;
Hana Zager v kategoriji kata deklice, 3. mesto;
Nik Borovnik v kategoriji kata dečki, 3. mesto;
Domen Borovnik v kategoriji kata mladinci, 6. mesto;
Natalija Kenda v kategoriji kata veteranke + 35 let, 1. mesto;
Nik Borovnik v kategoriji borbe dečki (-45kg) 1. mesto;
S tekmovalnostjo in dobro formo proti zaključku leta 2017 so člani, pod vodstvom Jasmine Džafić in Natalije Kenda, ponovno dobro zastopali Karate klub Velenje. Tudi na koncu leta 2017 se kažejo rezultati celoletnega trdega dela v klubu.

Tekmovalna sezona 2017/2018 v jesenskem delu se izteka. Pred mlajšimi tekmovalci in začetniki je še tekma v Podčetrtku (šolska liga).

Pred izkušenejšo tekmovalno ekipo v sestavi, Pia Cesar, Šuhra Muharemović, Maša Kenda in Domen Borovnik, katere člani so istočasno reprezentanti Republike Slovenije, pa je le še 18. balkansko prvenstvo do 21 let v Herceg Novem (Črna Gora).

Vodstvo kluba čestita tekmovalkam, tekmovalcem in njihovim staršem, ter trenerjem za vztrajanje na zastavljeni športni poti! 

 

Vir: www.velenjcan.si

Foto: www.velenjcan.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak