ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


If you don’t have confidence, you’ll always find a way not to win. (Carl Lewis)


Olimpijske igre - hraber premierni olimpijski nastop Vida Vrhovnika

NOVICA 14.02.2018S prvo izmed treh tekem na 23. olimpijskih igrah v Pjongčangu so opravili nordijski kombinatorci, ki so se danes pomerili na srednji skakalnici in na 10 km tekaški razdalji.

Organizatorji olimpijskih iger v Pjongčangu imajo še naprej velike težave z vremenskimi razmerami, ki so v veliki meri krojile tudi današnjo prvo tekmo nordijskih kombinatorcev. Naslov prvaka je na koncu 10 km preizkušnje ubranil Nemec Eric Frenzel, ki je na zadnjem vzponu strl Japonca Akita Watabeja, srebrnega tudi v Sočiju, bron pa je osvojil Avstrijec Lukas Klapfer. Po skokih so bili ti tekmovalci med 3. in 5. mestom. Vodilni po skokih, Avstrijec Franz-Josef Rehrl je končal na 13. mestu.

Na štartu sta bila tudi dva naša predstavnika. Bolje se je odrezal mladinski svetovni prvak Vid Vrhovnik, ki je po skokih zasedal 27. mesto, s hrabro tekaško preizkušnjo pa je svoj prvi nastop med olimpijsko smetano končal na 28. mestu z zaostankom 2:48,5 minuti. Izkušeni Marjan Jelenko je imel veliko smolo na skakalnici, ko je kot edini dobil veter v hrbet, tako da več kot na končno 44. mesto ni mogel, potem ko je bil po skokih na 46. mestu. 

Čestitamo!

Vir: www.sloski.si

Vir: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Redna letna skupščina Športne zveze Velenje

DOGODEK
Vabljeni na redno letno skupščino Športne zveze Velenje