ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - Evropski kadetski pokal v Zagrebu

NOVICA 15.03.2018



Na evropskem kadetskem pokalu v Zagrebu so se kadeti velenjskega kluba kalili in nabirali izkušnje z najmočnejšo evropsko konkurenco. V Zagrebu je nastopili rekordno število 793 tekmovalcev iz 37 držav iz vsega sveta. Kljub nižjim pričakovanjem za uspeh je Urban Kuhar v kategoriji do 73 kg začel odlično. V prvem kolu je premagal hrvaškega borca, nadaljeval z zmago proti Avstrijcu ter še proti Poljaku. V osmini finala pa ga je premagal ruski prvak ter ga na žalost izločil iz boja za medalje.

Srčno sta se borila tudi Vid Jelaš, ki je izgubil proti beloruskemu tekmovalcu in Urh Štober, ki je moral priznati premoč hrvaškemu prvaku po zelo sporni sodniški odločitvi. Fantje so pokazali veliko mero samozavesti in borbenosti tako, da bodo optimistično nastopili na naslednjih velikih mednarodnih tekmah.
 

Vir: Judo klub Velenje

Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak