ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Druga sezona med regionalno druščino zaključena s suvereno zmago

NOVICA 19.03.2018



Od svoje druge sezone nastopanja v regionalni Ligi SEHA Gazprom se rokometaši Gorenja Velenja poslavljajo s suvereno zmago. Kljub temu, da tekma s slovaškim prvakom Tatranom iz Prešova ni odločala o ničemer, so »ose« pred svojimi navijači prikazale všečno igro in tekmece ugnale s 27:25.

 

Že pred zadnjim obračunom rednega dela regionalne druščine je bilo jasno, da bodo Velenjčani zasedli končno peto mesto in tako ostali pred vrati zaključnega turnirja, ki bo drugi aprilski konec tedna potekal v Skopju. Črno-rumeni so po devetih zmagah, treh remijih in šestih porazih za polfinalom zaostali za pičlo točko. Najboljšo četverico z 31 točkami zaključuje beloruski prvak Meškov iz Bresta, katerega so velenjski rokometaši odpravili na obeh medsebojnih dvobojih.

 

Nedeljska tekma v Rdeči dvorani je bila izenačena le v uvodnih petih minutah, nato pa so na igrišču zagospodarili izbranci Željka Babića. S štirimi zaporednimi zadetki za 6:3 so stopili v ospredje in vodstva z zanesljivo igro do konca tekme niso več izpustili iz rok. V zadnji sekundi prvega polčasa je sicer Tatran svoj zaostanek znižal na 14:17, a je bila po dobrih petih minutah nadaljevanja z uspešnih nasprotnim napadom Matica Verdinka prednost gostiteljev že podvojena (20:14).

 

Na začetku 45. minute je slovaški prvak na tribuni za svojo klopjo imel že dva rokometaša. Oliverju Rabeku, ki je obsedel zaradi treh dvominutnih izključitev, se je po grobem prekršku nad Rokom Ovničkom pridružil še Radovan Pekar. Kljub oslabljeni zasedbi so se Slovaki približali na 19:23, a ko je Ibrahim Haseljić sredi 51. minute zabil gol s krila za 26:19, je bilo vsega konec.

 

V dresu Gorenja Velenja je najboljšo tekmo v sezoni med regionalno druščino odigral kapetan Niko Medved, ki je tekmo končal pri devetih zadetkih. S petimi – vse je dosegel v prvem polčasu - mu je sledil Nejc Cehte.

 

 

Rokometašem iz Šaleške doline do konca sezone preostajajo nastopi v obeh domačih tekmovanjih. Že v sredo v četrtfinalu pokalnega tekmovanja z Jeruzalemom Ormožem pomerili za vstopnico na finalni turnir. Tekma, ki se bo začela ob 19. uri, bo izjemoma odigrana v Ljutomeru. Konec tedna se nato črno-rumeni vračajo na tekme državnega prvenstva, kjer bodo po spodrsljaju v uvodnem kolu proti Kopru zagotovo še dodatno motivirani. Sobotni gostitelj v Ligi NLB za prvaka bo novomeška Krka.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak