ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - Mohoričeva srebrna na DP, mladi odlični v Mariboru

NOVICA 04.04.2018



Odlična Veronika Mohorič

Zadnji vikend v mesecu marcu je bilo v Puconcih člansko državno prvenstvo v judu. Tekmovanja so se udeležili vsi najboljši judo tekmovalci iz 25 klubov. Na članskem državnem prvenstvu v konkurenci članov in članic lahko srečaš tudi mnogo tekmovalcev, ki so nosilci medalj iz največjih svetovnih in evropskih tekmovanj ter olimpijskih iger. V tej močni konkurenci moraš prikazati res najboljšo pripravljenost, da se uvrstiš v zaključni del boja za medalje.

Po šestmesečni odsotnosti s tatamijev se je zelo uspešno vrnila tudi najboljša velenjska tekmovalka Veronika Mohorič. Ko je teden pred prvenstvom zmagala močan mednarodni mladinski turnir Koroška open, je napovedala boj za medalje tudi na državnem prvenstvu.

V kategoriji +78kg je manjkala samo najboljša tekmovalka, nosilka olimpijske medalje Velenškova. Veronika Mohorič je do finala premagala vse nasprotnice predčasno z Ipponom. V finalu pa je morala priznati premoč trenutno boljši tekmovalki. Srebrna medalja je odličen uspeh, ki ji zagotavlja tudi prihajajoče boje na evropskih pokalih.


Starejši dečki in deklice ter mlajši kadeti na mednarodne turnirji Apolon Open 2018

V Maribor je bil pretekli vikend velik mednarodni turnir za pokal Apolon open 2018. Na turnirju je nastopilo 396 tekmovalcev iz 39 klubov iz 5 držav.

V tej močni konkurenci so se izkazali tudi mladi tekmovalci Judo kluba Velenje. Vsi so prikazali srčne borbe ter se uvrstili v zaključne boje, kjer se delijo medalje. Čeprav nista posegla po medaljah sta najboljšo pripravljenost in borbenost prikazala Urh Mešelj in Vid Pušnik, ki sta se borila v višji kategoriji kot običajno in sta na koncu osvojila peto mesto.

Z dobrimi borbami in uspehom so se izkazali še Ilan Praznik, ki je osvojil drugo mesto. Prav tako je bila druga Eva Ciglar. Tretje mesto sta osvojila Sara Budinski in Tjaž Medved. Za malenkost je zmanjkalo sreče tudi Roku Medvedu, ki je bil na koncu peti.


Vir: Judo klub Velenje 

Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak