ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - Na Mestnem stadionu so se odvili dve atletski tekmovanji

NOVICA 03.09.2018



V soboto, 1.9. 2018 sta se v Velenju na Mestnem stadionu odvili dve atletski tekmovanji in zaznamovali uvod v jesensko tekmovalno sezono.


Ekipno prvenstvo Slovenije za mlajše mladince in mladinke, je bilo kljub slabemu vremenu uspešno izpeljano in tudi rezultati so bili odlični. V konkurenci ekip veh slovenskih klubov, so bila ekipno dekleta bronasta, fantje pa so osvojili nehvaležno, a kljub temu odlično, četrto mesto. Med posamezniki so najbolj izstopali: Alja Trupej, ki je zmagala v teku na 800 m, Tinkara Miklavžin, ki je bila v teku na 400 m z ovirami 3. in Lah Luka, ki je postal zmagovalec v metu diska. Odlična je bila tudi ženska štafeta 4 x 300 m, ki je osvojila 3. mesto. Tudi ostali so se po svojih najboljših močeh borili in prinašali točke za svojo ekipo.


Poleg ekipnega DP smo izvedli tudi 5. Pikin miting, ki je namenjen izključno najmlajšim atletom. Otroci so se pomerili v teku na 60, 200 in 600 m. Prav vsi udeleženci mitinga so dobili sladoled, ki ga je donirala Športna zveza Velenje, prvi trije v vsaki disciplini pa so dobili praktična darila sponzorjev: Office&More, podjetja Skaza in podjetja Fanuc. Atletski klub Velenje je za najboljše tri prispeval medalje.

Med posamezniki so se najbolje odrezali:
U14 fantje: 60 m: Gal Golob 2. mesto in Tin Jurič 3. mesto, enak vrstni red je bil tudi v teku na 200 m.
U14 dekleta: 60 m: Ina Miklavžin, 3. mesto,
U12 fantje: 60 m: Skaza Tristan 2. mesto in Pibernik Nace, 3. mesto, 200 m: Skaza Tristan, 2. mesto.
U12 dekleta: 60 m : neja Kimprek , 3. mesto in 200 m: Neja Kimprek 3. mesto.

Bravo!

Vir: Atletski klub Velenje

 

Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak