ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Izjemni nastopi Marguča na Rogli

NOVICA 21.01.2019



Najboljši alpski deskarji in deskarke so se zbrali na Rogli, ki je gostila paralelni veleslalom svetovnega pokala.

Marguč, ki je v osmino finala odšel s sedmim časom kvalifikacij, se je spopadel z Italijanom Aaronom Marchom. Deskarja sta bila večino časa z ramo ob rami, a je Rok premogel več koncentracije in odlično odpeljal vse do cilja. Italijan je medtem naredil usodno napako nekaj zavojev pred ciljem. Naslednji nasprotnik našega deskarja je bil Rus Dmitry Loginov. Marguč je tokrat nastopil na rdeči progi in svojo nalogo znova opravil odlično. Rus je na polovici poti zaostajal nekaj manj kot pol sekunde, ob poskusu da ujame nasprotnika pa je padel.

Drugo polfinale je prineslo dvoboj Marguč – Danielle Bagozza. Rok je podobno kot pred nekaj minutami deskal odlično in imel na polovici proge majhno prednost, a se Italijan s tem ni želel sprijazniti, nadaljeval precej bolje in našega deskarja ugnal za 12 stotink sekunde. Rok se je v malem finalu, kjer ga je čakal Švicar Nevin Galmarini, ponovno uspel zbrati in prikazal vrhunsko vožnjo. Odsotnost kakršnekoli napake mu je prinesla zmago in končno tretje mesto. 

Čestitamo!

 

Foto: www.sloski.si /Miha Matavž

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!