ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Sosedski derbi z neodločenim izidom

NOVICA 24.08.2020



Pripravljalna sezona je v polnem teku. Tokrat so se Velenjčani na domačih tleh pomerili s Celjani. Tekma je bila pestra vse do zadnje minute. Ekipi sta pripravljano tekmo končali z neodočenim izidom 31:31.


Tekmo so povedli domačini z zadetkom Tilena Sokliča v 2. minuti. V nadaljevanju so nasprotniki osam vseskozi vztrajno sledili. V 9. minuti je za zadetek prednosti, z drugim zaporednim golom, poskrbel Aleks Kavčič (7:6). Črno-rumeni so bili, z zadetkom Matica Ravnikarja v 25. minuti, v prednosti za tri gole (14:11). Celjane je prednost Velenjčanov motivirala do boljše igre. V 28. minuti sta bili ekipi izenačeni (14:14). Z zadetkom prednosti za Celjane, sta ekipi na glavni odmor odšli z rezultatom 14:15.


Drugi polčas je z uspešnim zadetkom v mrežo črno-rumenih začela gostujoča ekipa (14:16). Matic Verdinek je z zadetkom v 37. minuti izenačil rezultat (18:18). Velenjčani so bili po nekaj napadih in protinapadih v 44. minuti, z golom dvajsetletnega Nina Komarja, v prednosti že za tri zadetke (25:22). Prednost so držali do 55. minute, ko so podobno kot v prvem polčasu, Celjani v zadnjih minutah povišali tempo in rezultat poravnali na 29:29. Ekipa iz Celja je za zadetek prednosti poskrbela v 59. minuti (30:31). Velenjčani se niso pustili niti v zadnjih sekundah, ko je s hitrim in uspešnim zadetkom za neodločen izid poskrbel Verdinek. Končni rezultat tekme je bil 31:31.


Najboljši strelec je bil Matic Verdinek z devetimi zadetki.  

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak