ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Razstava Dan slovenskega športa

NOVICA 06.01.2022



V Velenju, v hodniku pri glavnem vhodu v Rdečo dvorano, gostili avtorsko razstavo, posvečeno nacionalnem prazniku Dnevu slovenskega športa.

Razstava ima pet vsebinskih sklopov - kratek pregled nekaterih zgodovinskih okoliščin in dogodkov ter osebnosti, ki so pomembno prispevale k temu, da se danes uvrščamo med ene redkih narodov v svetu, ki so prepoznali vlogo športa pri ohranjanju svoje samobitnosti.

Kljub prostorski omejenosti razstava omogoča vsebinski uvid v temelje, iz katerih je danes zraslo mogočno in čvrsto drevo slovenskega športa.

S ponosom ga negujemo vsi, po svojih močeh prispevamo k njegovemu nadaljnjemu razvoju in uživamo v njegovih plodovih.

To se na eni strani odraža z našo ozaveščenostjo in visokim deležem državljanov, ki telovadimo, se ukvarjamo s športom, tako skrbimo za svoje dobro počutje in zdravje ter na drugi strani s številom posameznikov, ki jim spodbudno okolje omogoča razvoj talenta do te mere, da nas lahko vedno znova razveseljujejo z uspehi na mednarodnih športnih prizoriščih.

23. septembra letos, na dan praznika, je bila razstava premierno odprta pred Predsedniško palačo v Ljubljani.
Svoje poslanstvo bo nadaljevala po vsej Sloveniji, saj bo s pomočjo petnajstih regijskih pisarn OKS-ZŠZ obiskala vse dele naše dežele.

Pot bo sklenila prihodnje leto na 27. TAFISA svetovnem kongresu, ki bo potekal med 8. in 12. junijem v Portorožu, najpomembnejšem in največjem mednarodnem dogodku na področju športa za vse, ki ga je doslej gostila Slovenija.

Veseli smo, da je razstava na ogled tudi v Velenju, otvoritev smo pripravili v sredo, 5.1.2022, ob 17.00, v Rdeči dvorani Velenje in jo popestrili s kratkim športno kulturnim programom. 

Razstavo je otvoril predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, skupaj s prvim podpredsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janezom Sodržnikom in županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom. Na ogled so jo pospremili tudi športniki na čelu z olimpijsko prvakinjo Janjo Garnbret.

Športna zveza Velenje Športna zveza Velenje Športna zveza Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak