ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski sabljači odlični na državnem prvenstvu!

NOVICA 01.02.2022



V soboto, 29.1.2022, je v Ljubljani potekalo Državno prvenstvo v sabljanju za kadete in mladince. Turnirja se je udeležilo pet članov Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje, Pia Čretnik, Iza Šerc, Zoja Bratina, Leo Čretnik in Mark Poprask.

V kategoriji floret mladinke so nastopile Pia, Iza in Zoja in so se po dobrih predstavah v kvalifikacijskem delu tekmovanja brez težav prebile v eliminacije. Zoja je morala v drugem krogu premoč priznati starejši klubski kolegici Pii, ki je v polfinalu premagala še Izo in si s tem zagotovila nastop v velikem finalu. V finalu je bila nasprotnica močnejša, zato je je Pia svoj nastop zaključila na drugem mestu. Izza je bila tretja, Zoja pa je osvojila 6. mesto.
Pia in Iza sta nastopili še v kategoriji sablja mladinke, kjer sta osvojili osmo in peto mesto.
Zoja je tekmovala tudi v kategoriji floret kadetinje. Uspel ji je preboj v eliminacijski del, nato pa je po porazu končala na šestem mestu.

Pia pa se je pomerila še v kategoriji meč mladinke in se uspela prebiti do polfinala. Na koncu je osvojila bronasto medaljo.

Leo in Mark sta dopoldan nastopila v kategoriji floret mladinci in se brez težav uvrstila v eliminacijski del tekmovanja. Leo je v tesnem dvoboju v polfinalu zaključil svoj nastop na tretjem mestu. Mark pa se je prebil vse do vrha. Tudi v finalu je suvereno opravil z nasprotnikom in tako osvojil naslov državnega prvaka.
V poznih popoldanskih urah pa sta Leo in Mark nastopila še v kategoriji floret kadeti. Brez porazov v kvalifikacijskem delu sta odlično formo le še stopnjevala in se tako suvereno prebila vse do finala, ki je bil tokrat obarvan povsem klubsko. Slavil je Mark, ki je s tem naslovu državnega prvaka v mladinski kategoriji dodal še naslov prvaka v kategoriji kadetov. Leo pa je osvojil prav tako odlično drugo mesto.

Za Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje se je po letu premora tokratna udeležba na državnem prvenstvu končala več kot odlično. Skupaj so osvojili kar sedem medalj, dve zlati, dve srebrni in tri bronaste.

Čestitamo!

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak