ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Gloria Kotnik osma na posamični tekmi, šesta na ekipnem paralelnem slalomu

NOVICA 13.12.2022



Nemški Winterberg za slovensko deskanje ostaja srečno prizorišče.

Edina slovenska predstavnica v ženski konkurenci, Gloria Kotnik, je po štirinajstem kvalifikacijskem času v prvem krogu naletela na »tretjo nosilko«, Avstrijko Claudio Riegeler. Medtem ko super veteranki v soboto na ekipni tekmi ni bila kos, pa jo je tokrat ugnala za več kot pol sekunde. Tudi v četrtfinalu je bila Velenjčanka dobro na poti, a je v zadnjem delu odstopila in zmago prepustila še eni Avstrijki, Sabine Schöffmann. Slednja je na koncu tudi zmagala pred Švicarko Julie Zogg in rojakinjo Danielo Ulbing. Kotnikova je zasedla osmo mesto. »Za mano je uspešen tekmovalni vikend. Osmo mesto je lep rezultat, čeprav sem prepričana, da bi lahko šla še korak ali dva dlje,« pa je tekmo in celoten vikend ocenila Gloria Kotnik.

Gloria Kotnik in Žan Košir sta na ekipnem paralelnem slalomu v Winterbergu, na prvi tekmi svetovnega pokala alpskih deskarjev v sezoni, zasedla šesto mesto

Slovenca sta se na progo Poppenberg odpravila trikrat. V predkrogu sta bila prepričljivo boljša od poljske dvojice Mikolaj Rutkowski/Maria Chyc, v prvem pa je po nekaj težavah Koširja (zaletel se je v startna vratca in nato lovil ter uspešno ujel tekmeca Kanadčana Arnouda Gaudeta) stvari na svoje mesto postavila Kotnikova, ki je bila boljša od Megan Farrell.

V četrtfinalu je Košir brez napak in z lepo prednostjo končal dvoboj proti lani enemu boljših slalomistov, Avstrijcu Arvidu Aunerju. Vse do zadnjih vrat je kazalo na slovensko uvrstitev v polfinale, a je po manjši napaki Kotnikove proti Avstrijki Claudii Riegler prva ostala brez nje.

Slovenska dvojica je tako končala tekmovanje in zasedla šesto mesto.

Čestitke in uspešno v novi sezoni.

 

Vir: Sloski

Foto: Sloski Foto: Sloski

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak