ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velenjčanom v končnici zmanjkalo koncentracije

NOVICA 27.02.2023



Veliki derbi je na tribune dvorane Zlatorog privabil mnoge rokometne navdušence. Dve najboljši slovenski ekipi sta že v uvodnih minutah tekme pokazali, da bomo vseh šestdeset minut spremljali derbi v pravem pomenu besede. Ekipi sta se vse do dvajsete minute izmenjevali v vodstvu. Prvo večjo prednost so Celjani dosegli v triindvajseti minuti, ko so z zadetkom Tadeja Mazeja povedli za tri (11:8). Velenjčane je med vratnicama zopet reševal Matevž Skok, ki je v prvem polčasu zbral devet obramb. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 13:11.

Rokometaši Gorenja Velenja so zaostanek iz prvega polčasa uspeli nadoknaditi že v drugi minuti drugega polčasa, ko je Domen Tajnik rezultat izenačil na 13:13. V nadaljevanju drugega polčasa Ose niso našle rešitve za celjsko obrambo in razpoloženega vratarja. Celjani so v 42. minuti izenačili najvišjo prednost na tekmi in spet povedli za tri. Po rdečem kartonu, ki ga je deset minut pred koncem tekme, zaradi tretje dvominutne izključitve prejel Peter Šiško, pa so Celjani prednost iz minute v minuto višali. Zmage so se po šestdesetih minutah veselili domačini (28:22), ki so z zmago ohranili vodilni položaj na lestvici lige NLB.

Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi zadetki Celjan Ante Ivanković. Pri Velenjčanih so po štirikrat mrežo zatresli Tajnik, Sokolič in Šiško. Matevž Skok je zbral 12 obramb.

Varovanci Zorana Jovičića bodo že ta petek v domači dvorani gostili ekipo RK Slovenj Gradec. Tekmo si boste lahko v neosrednem prenostu ogledali na Sportklubu.

Foto: Jan Gregorc

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak