ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Trije velenjski sabljači na evropskem prvenstvu v Estoniji

NOVICA 27.02.2023



V slovensko sabljaško kadetsko in mladinsko reprezentanco za Evropsko prvenstvo, ki ga je letos gostil estonski Tallinn, so se uvrstili tudi trije sabljači Sabljškega kluba Rudolf Cvetko Velenje. Slovenijo sta v kategoriji floret kadeti zastopala Leo Čretnik in Mark Poprask, v kategoriji floret mladinke pa je sabljala Iza Šerc.

V sredo 22.februarja sta se v težki evropski konkurenci najprej pomerila Mark in Leo. Leo je v skupinah zabeležil eno zmago proti španskemu tekmovalcu in se tako uvrstil na 74. mesto. Marku pa je s kar tremi zmagami uspela uvrstitev v eliminaciski del tekmovanja, kjer je naletel na zelo dobrega francoskega sabljača. Sprva je Marku kazalo odlično, saj je vodil 4:0, po koncu prve tretjine pa je bil rezultat 8:5 v korist Marka. Po minuti odmora je Francozu ob pomoči svojih trenerjev uspelo spremeniti taktiko in je obrnil rezultat dvoboja na 15:10 v svojo korist. Mark je tako dosegel končno 48.mesto, kar je za slovensko sabljanje odličen rezultat.

Čez dva dni sta se Mark in Leo skupaj z Majem Durakovičem, reprezentančnim kolegom iz sabljaškega kluba Tabor, udeležila ekipne tekme. Pokazali so dobro mero borbenosti in zasedli končno 20. mesto.

V soboto, 25.februarja pa je v močni konkurenci mladink nastopila še Iza Šerc. Po težkih borbah v skupinah se je uvrstila na končno 68. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem za borbenost in dobro predstavo na Evropskem prvenstvu!
 

Vir: Sabljaški klub Rufolf Cvetko

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak