ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Odlična uvertura v poletni del sezone za velenjske plavalce in plavalke

NOVICA 06.03.2023



Od petka (3. 3. 2023) do nedelje (5. 3. 2023) je v pokritem olimpijskem bazenu Pristan v Mariboru potekal MM Maribor. Tekmovanja katerega so se udeležili tekmovalci in tekmovalke iz desetih evropskih držav, se je udeležilo tudi 12 velenjskih tekmovalcev. Dopoldanskim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala.

Za zmage v absolutni kategoriji sta poskrbela Matic Bizjak Jambrović in Najya Hana Jukić. Matic je bil najboljši v disciplini 50 m prosto in 50 m delfin, Najya Hana pa na 50 m hrbtno, ko je z rezultatom 29,54 popravila absolutni klubski rekord in odplavala tudi najboljši rezultat v kategoriji kadetinj (761 FINA točk). Absolutno je bil Matic tudi drugi v disciplini 100 m delfin in tretji na 50 m hrbtno. Najya Hana pa je bila absolutno tretja na 50 m prosto.

V svoji kategoriji sta po trikrat zmagala Matic Bizjak Jambrović (50 m prosto, 50 m delfin in 100 m prosto) in Najya Hana Jukić (50 m hrbtno, 50 m prosto in 100 m hrbtno). Na drugo stopničko so stopili Matic (50 m hrbtno in 100 m delfin), Najya Hana (50 m delfin) in Metod Lamot (100 in 200 m hrbtno). Bronasto medaljo pa so si priplavali Najya Hana (100 m prosto) in Metod (200 m mešano) in Miha Princl (50 m hrbtno).

V posameznih finalih so plavali tudi: Anže Guštin, Domen Lamot, Brin Lorger in Dane Šibanc.

Vsem plavalcem in plavalkam iskreno čestitamo. Posebne čestitke tudi trenerjema Juretu Primožiču in Vladu Stjepiću.

 

Vir: Plavalni klub Velenje 

 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak