ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Taekwondo] Evropski podprvak - Taras Alić

NOVICA 25.04.2023



V Italiji je med 17. in 24. aprilom potekalo XXXVII. člansko, XXVIII. mladinsko, IX. veteransko in XII. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF.

Slovensko reprezentanco ITF zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije je sestavljalo devet tekmovalcev. Pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Simona Jana, Uroša Ruprehta, Staše Lipnik in Borut Sobota je ekipa prvenstvo zaključila s tremi zlatimi, eno srebrno in dvema bronastima medaljama in v skupnem seštevku odličij prvenstva osvojila deveto mesto.

Končni uspeh velenjskih Skalčkov na evropskem prvenstvu v Jesolu pa je sledeč:

Taras Alić je osvojil naslov evropskega podprvaka. V kategoriji starejših mladincev nad 75 kilogramov je premagal Ukrajinca in Bolgara, v polfinalu je bil njegov nasprotnik Grk, ki je bil zaradi nepravilnega udarca diskvalificiran. Taras se v finalu proti Grku ni smel boriti in je osvojil srebrno medaljo, svojo prvo na evropskih prvenstvih.

Ostalim je kljub dobrim nastopom nekaj zmanjkalo do osvojitve medalj, nabrali pa so pomembne izkušnje za naprej.
Sara Kos je med starejšimi mladinkami v formah I. dan in borbah -52kg osvojila 5.-8. mesto
Pia Zoja Glavnik je med starejšimi mladinkami v formah II. dan in borbah -52kg osvojila 5.-8. mesto
Tina Sušec je med starejšimi mladinkami v borbah -58kg osvojila 5.-8. mesto

Čestitke vsem borcem!

Na kongresu Evropske ITF Taekwondo federacije so članice glasovale tudi za državo gostiteljico evropskega prvenstva 2024. Med kandidatkami je bila tudi Slovenija, kateri je bilo z večino glasov tudi zaupana izvedba naslednjega prvenstva. Evropsko prvenstvo v ITF Taekwondoju bo tako ITF zveza za tradicionalni Taekwondo Slovenije izvedla v Kopru med 15. in 22. aprilom 2024.

 

Vir: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje
 

Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak