ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Za Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje odlično državno prvenstvo

NOVICA 28.04.2023



V kamniku je v nedeljo, 23.4.2023, potekal prvi del letošnje izvedbe Državnega prvenstva v sabljanju Republike Slovenije. Na sporedu so bile starostne kategorije U10, U12, U14, kadeti in mladinci. Za Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje so nastopili Pia Čretnik, Iza Šerc, Gašper Grčar, Mark Poprask, Leo Čretnik in Ožbi Meža.

Prvi je nastopil najmlajši tekmovalec Ožbi, ki je v kategoriji floret U12 na koncu dosegel 3. mesto - in s tem tudi svoje prve stopničke! Istočasno sta v kategoriji floret mladinke nastopili Iza in Pia. Obe sta se brez težav prebili čez skupinsko fazo tekmovanja. Pia je izgubila dvoboj za med štiri najboljše in svoj nastop zaključila na 5. mestu, Izi pa je uspel preboj v finale, kjer pa je morala premoč priznati tekmovalki ŠD Tabor. Klubu je prisabljala srebrno medaljo.
Naslednji je nastopil Mark, tokrat ne v svojem paradnem orožju floretu. V kategoriji sablja kadeti se je po uspešnih nastopih v skupinskem delu njegov pohod na vrh ustavil tik pod stopničkami za zmagovalce. Končal je na 5. mestu. Tudi Pia je nastopila v orožju, ki ga ni vajena. V kategoriji meč mladinke je zasedla 6. mesto.
Ožbi se je pomeril tudi v kategoriji starejših, floret U14. Osvojil je 9. mesto.

V nadaljevanju tekmovanja so v kategoriji floret mladinci nastopili Mark, Leo in Gašper. Odlični nastopi so Marka in Lea popeljali v velik finale, kjer sta se pomerila med sabo. Boljši je bil Mark, ki je obranil naslov državnega prvaka v kategoriji floret Mladinci, na drugi najvišji stopnički pa je njegov uspeh dopolnilo Leo. Gašper je svoje prvo državno prvenstvo zaključil na 6. mestu!

Leo in Mark sta kasneje nastopila še v kategoriji floret kadeti. Tudi tukaj sta začela odlično in Mark se je prebil v veliki finale, Leo pa je izgubil krog prej in svoj nastop zaključil na 3. mestu. Mark je v finalu suvereno obranil še svoj drugi naslov državnega prvaka.

Zadnji nastop velenjskih sabljačev je zabeležila Iza v kategoriji sablja mladinke. Osvojila je 5. mesto.

Za Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje se je udeležba na državnem prvenstvu končala odlično. Cvetkoti so skupaj osvojili kar 6 medalj, dve zlati, dve srebrni in dve bronasti.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim!

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

 

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak