ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Zelo uspešno izvedeno premierno tekmovanje Open paraswimming Velenje

NOVICA 28.04.2023



V soboto, 27. 4. 2023, je na velenjskem bazenu potekalo tekmovanje Open paraswimming Velenje. Tekmovanja so se udeležili paraplavalci in paraplavalke iz Bosne in Hercegovine (PK Spid, Sarajevo), Hrvaške (PK Natator, Zagreb, in PK Vidra, Varaždin) in slovenskih klubov. Hkrati je potekalo tudi državno prvenstvo U19 (letniki 2004 in mlajši).

Državni prvaki so v svojih razredih postali Gašper Glušič (100 m prosto, S6), Nej Šumnik (100 m prosto, S 14), Amadej Verdel (50 m prosto, S 18) in Kerim Kozarac (100 m prsno, S 14). Srebrno medaljo so si priplavali Gašper Glušič (100 m hrbtno, S6), Nej Šumnik (50 m prosto, S14), Filip Radisavljević (100 m prsno, S14) in Martina Milavec (50 m hrbtno, S14). Bronasto medaljo pa si je priplaval Jurij Drevenšek (50 m hrbtno, S14).

V kategoriji Open (absolutni) pa so za medalje poskrbeli: Sabina Cimperc, Maruša in Anja Golčer, Urban Goltnik, Tomaž Planinšek, Alen Šošter, Luka Temnikar in Aljaž Vejnović.

Čestitamo vsem paraplavalcem in paraplavalkam.

 

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak