ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


V Zagrebu tri medalje za plavalca Matica Bizjaka Jambrovića

NOVICA 11.03.2024



V soboto (9. 3. 2024) in nedeljo (10. 3. 2024) je v Zagrebu potekal močan mednarodni plavalni miting Arena Open 2024. Na tekmovanju, ki je potekalo v bazenu Svetice, je nastopilo več kot 400 tekmovalcev iz Hrvaške in tujine. Med njimi je bilo tudi 6 plavalcev Plavalnega kluba Velenje.

Popoldanskih finalnih nastopov so se veselili Matic Bizjak Jambrović, Anže Guštin in Miha Princl. Maticu je v svoji kategoriji (letniki 2006 do 2009) uspelo osvojiti tri medalje. Na drugo stopničko je stopil v disciplini 50 m delfin in 100 m prosto, na 50 m prosto pa je osvojil bronasto medaljo. Anže in Miha sta v nedeljo plaval v B finalu v disciplini 50 m hrbtno in osvojila končno 15. mesto (Miha) oziroma 16. mesto (Anže). 

Za las je brez finala ostal Metod Lamot, ki je osvojil 9. mesto. Tekmovanja sta se udeležila tudi Omar Mustafić in Živa Perc.

Iskrene čestitke plavalcem in njihoviim trenerjem.

 

Vir: Plavalni klub Velenje
 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak