ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


V Velenju je potekalo prvo Mednarodno tekmovanje v Cornholu

NOVICA 18.03.2024



V Rdeči dvorani je med 16. in 17. marcem potekalo prvo mednarodno tekmovanje v igri Cornhole/Štrbunku. Gre za dvodnevno tekmovanje med posamezniki in dvojicami v absolutni ter ženski kategoriji.

To tekmovanje ni pomembno le za Evropo, temveč tudi za Slovenijo, saj predstavlja priložnost za promocijo in popularizacijo te igre. Podobno tekmovanje je letos že potekalo v Parizu.

Kaj pa sploh je družabna igra Cornhole, znana tudi kot Štrbunk?

Pred tremi leti so pri Štrbunk zvezi Slovenije ustvarili igro, ki je povsem enaka ameriški družabni igri z originalnim imenom CORNHOLE, ki že več kot 100 let razveseljuje prebivalce Severne Amerike in zdaj tudi Evropejce. Imenovali so jo ŠTRBUNK. Igra se je pri nas zasidrala kot zabavna in prijetna dejavnost, ki jo vse več ljudi uporablja za preživljanje prostega časa na različne načine, kot so osebne ali družabne prireditve, aktivnosti društev upokojencev, sodelovanje med oddelki v podjetjih, ter zabavo in razvedrilo v hotelih in kulinaričnih hišah.

Kaj pa je pravzaprav igra Štrbunk?

Štrbunk je igra za dva ali štiri igralce, lahko pa se jo prilagodi tudi za več tekmovalcev. Igra združuje elemente športne vzgoje, fizike, logike in matematike ter spodbuja medgeneracijsko druženje in enakopravno tekmovanje med udeleženci. Ob metu v luknjo, ki je najbolj točkovno nagrajen, igralci pogosto doživijo trenutno zadovoljstvo, tudi če niso izkušeni športniki ali prepoznavni v svojem okolju.

Tako je v soboto in nedeljo, Štrbunk zveza Slovenije organizirala Mednarodno tekmovanje v Cornholu ali po slovensko Štrbunku, ki je v soboto potekalo kot tekmovanje posameznikov v absolutni kategoriji, v nedeljo pa so se pomerili v dvojicah, tekmovali pa so tudi seniorji na 60 let, tako v moški kot ženski kategoriji.
Kot pričakovano je imelo tekmovanje obsežno udeležbo tekmovalcev iz sosednje Hrvaške, ameriške goste ter tekmovalce iz Italije, Švice, Slovaške, Srbije in Nemčije.

Prireditve so se udeležili Gorazd Milavec, predsednik Štrbunk zveze Slovenije, Steve Telzerow, manager Štrbunk Zveze Slovenije in podpredsednik DU Velenje, Ivo Druks.

Rezultati tekmovanja:

Sobota 16.3.2024

moški absolutna kategorija:

1. mesto: Roman Elsner
2. mesto: David Ramovž
3. mesto: Primož Rudolf

Nedelja 17.3.2024

dvojice absolutna kategorija:

1. mesto: Domen Grašič – Branko Magerl
2. mesto: Roman Elsner – Jaka Lebar
3. mesto: Marko Šorl – Miha Rakun
kategorija seniori/ke 60+

moški:

1. mesto: Ivo Grajžl (Velenje);
2.mesto: Dušan Mestinšek
3.mesto: Rado Rakun

ženske:

1. mesto: Ana Ahčan
2. mesto: Ana Novak
3. mesto: Ana Vedenik (Velenje)

V dvodnevnem tekmovanju je igralo preko 100 tekmovalcev in tekmovalk! Čestitke vsem!

Posebno presenečenje prvega dneva tekmovanja je bil zagotovo obisk nogometaša, Marcosa Tavaresa.

Vir: Velenjcan.si

 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak