ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret suvereno priplezala do uvodne zmage sezone

NOVICA 10.04.2024



Najuspešnejša športna plezalka Janja Garnbret je bila na uvodni tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani najboljša v kvalifikacijah, v polfinalu in finalu. Kot edina je v Kečjau na Kitajskem preplezala prav vse balvane.

V finalu šesterice je prav vse štiri uganke razrešila le Janja Garnbret in je tako brez prave konkurence dobila uvodno tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju, ki se je začel letos s tekmami na Kitajskem.

Do vrha prvega balvana so priplezale le tri športnice. Camilla Moroni je potrebovala šest poskusov, Zelia Avezou pet, medtem ko je Janja Garnbret uganko prvega balvana rešila v prvem poskusu, ko je po zgolj nekaj sekundah že splezala do vrha.

Druga plezalna uganka je bila lažja, peterica plezalk je prišla do vrha, zato ne preseneča, da je Slovenka v prvo in brez težav hitro osvojila tudi drugi balvan. Tretji izziv je bil težji, do vrha sta prišli le dve plezalki, med njimi tudi Janja Garnbret, ki pa je za spremembo potrebovala drugi poskus. Z najtežjim četrtim balvanom je kot edina opravila zgolj olimpijska prvakinja iz Tokia.

Iskrene čestitke Janja!

 

Vir: rtvslo.si

Janja Garnbret

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak