ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plezanje - Janja Garnbret odlična še v balvanih

NOVICA 24.04.2017



Najboljša velenjska športnica Janja Garnbret je zmagala na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v kitajskem Chongqingu. Osemnajstletna Korošica, ki blesti v težavnosti, je v finalu prepričljivo vpisala svojo prvo zmago na balvanskih preizkušnjah svetovnega pokala v športnem plezanju.

Tekmovalka iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je svojo prvo zmago na balvanskih tekmah svetovnega pokala športnih plezalk osvojila v velikem slogu, saj je bila najboljša v vseh treh krogih tekmovanja, z najboljšim dosežkom je dobila tako kvalifikacije, polfinale in današnji finale. Prav v vseh krogih je preplezala vse balvanske smeri do vrha, torej v kvalifikacijah pet in v polfinalu in finalu po štiri.

Garnbretova je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Švici osvojila šesto mesto. Dosežek pa nadgradila še z izjemno predstavo na začetku azijske turneje. To je še dvanajsta uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu za mlado športno plezalko, aktualno svetovno prvakinjo v težavnosti, ter peta zmaga, upoštevajoč dosežke tako v težavnostnem kot balvanskem plezanju.

Aktualna lastnica naslova skupne zmagovalke v težavnosti in kombinaciji v svetovnem pokalu je v finalu premagala Britanko Shauno Coxsey, zmagovalko uvodne tekme v Švici in najboljšo balvansko plezalko v minuli sezoni, ki je bila druga, in japonsko veteranko Akiyo Noguchi na tretjem mestu.

 

Vir: www.delo.si

Foto: www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak