ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


»100% so zgrešeni vsi streli, ki jih nikdar nisi izvedel.« Wayne Gretzky


Nogomet - Knapi pred premorom do tretje zaporedne zmage

NOVICA 02.10.2017Velenjčani, ki so igrali brez kaznovanega Jake Bijola, so v Dravogradu prišli do tretje zaporedne zmage, še četrtič zapovrstjo pa so ostali neporaženi. Junak zmage, ki je knape vsaj začasno popeljala na tretje mesto, je bil John Mary z dvema goloma. Ankaran, ta je pogrešal Bradleyja Meledjeja, je na trenutke grozil Marku Pridigarju, a je po premierni prvoligaški zmagi v prejšnjem krogu zdaj vpisal sedmi poraz.

Ekipi sta bili v prvem polčasu bolj ali manj poravnani, tudi izid je bil takšen, a le do 28. minute. Takrat je Damjan Vuklišević poslal dolgo žogo v kazenski prostor domačih, kjer je žogo ob Janu Pahorju lepo sprejel John Mary in jo nato mimo Primoža Bužana potisnil v mrežo.

V 49. minuti so gostitelji znova zagrozili, a je Tim Vodeb z glavo neposrečeno – v tla – streljal iz ugodnega položaja in zgrešil cilj. Že v 51. minuti pa so Velenjčani podvojili prednost, v kazenskem prostoru je Mary dobil žogo od Damjana Trifkovića med Pahorjem in Luko Badžimom, branilca pa sta stala predaleč od kamerunskega napadalca, tako da je slednji brez težav zadel za 2:0. To je bil njegov četrti gol v sezoni.

Ob koncu tekme so Velenjčani še povišali prednost, ko je z lepim diagonalnim strelom malce z leve strani z 18 metrov zadel Jakob Novak. Le malce za njim je bil spet nevaren Mary, ki pa je zadel le zunanji del mreže. To je bila tudi zadnja večja priložnost na tekmi, čeprav sta si obe ekipi priigrali še nekaj obetavnih položajev za strele, ki pa so bili preslabi za spremembo izida.

Po reprezentančnem premoru gostimo aktualne prvake in udeležence lige prvakov, NK Maribor! 

 

Vir: NK Rudar Velenje

Foto: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Za mlade športnike gre, zato migajmo skupaj #BEACTIVE

DOGODEK
V petek, 28. septembra, bodimo dobrodelni. Skupaj z Bogomirjem Dolencem, ki že od začetka septembra teče 42 maratonov, bomo migali za dober namen.