ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Osterc v Nemčiji potrdil sedmo kvoto za svetovni pokal

NOVICA 09.01.2017



Na drugi tekmi celinskega pokala v Titisee-Neustadtu se je prve zmage za celinski pokal letos razveselil Čeh Viktor Polašek, ki je s 140.5 in 129 metri zbral 261,3 točk ter tako za 5,4 točk premagal včerajšnjega zmagovalca Norvežana Johana Andreja Forfanga, ki je skočil 141.5 in 128 metrov. Tretji je bil s 137 in 128 metri ter 246,8 točkami Avstrijec Clemens Aigner.

Aljaž Osterc je zasedel odlično 11. mesto. Osterc, ki je v Nemčiji potrdil odlične nastope iz Engelberga in je  tretji v seštevku te periode (za Forfangom in Danielom Huberjem), je Sloveniji zagotovil sedem skakalcev tudi v prihajajoči periodi svetovnega pokala, ki zajema tekme v Wisli, Zakopanah in v Willingenu.

V skupnem seštevku celinskega pokala, ki se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Garmisch-Partenkirchnu, vodi Daniel Huber pred Cenetom Prevcem in Forfangom.

Vir: www.sloski.si

Foto: Pia Christel May Foto: Pia Christel May

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak