ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani zmagali na 1. Memorialu Franca Poloviča st. v Dobovi

NOVICA 16.01.2017



V soboto je Dobova gostila 1. Memorial Franca Poloviča starejšega. Končne zmage so se veselili rokometaši Gorenja Velenja, ki so na drugi tekmi turnirja najprej odpravili Dubravo iz Zagreba, za tem pa še domače prvoligaško moštvo. Matjaž Brumen je postal najboljši strelec, Klemen Ferlin pa izbran za najboljšega vratarja.

Tekmi v dobovski dvorani sta bili za izbrance velenjskega trenerja Boruta Plaskana, ki je ekipo na treningih znova zbral minuli ponedeljek, prva preizkusa po novoletnem premoru. Obračun s trenutno vodilno ekipo prvega dela hrvaškega državnega prvenstva je v večjem delu prvega polčasa postregel z izenačeno igro, Gorenje pa je prevzelo pobudo pred koncem prvega polčasa in vodstva do konca ni izpustilo. Zmagalo je z rezulatatom 34:22.

Nekoliko več preglavic so na drugi tekmi velenjskim osam nato povzročali domači rokometaši, ki so na uvodnem obračunu turnirja proti Dubravi iztržili remi (25:25). Ekipi sta bili tesno skupaj vse do sredine 28. minute (polčasi tekem so trajali po 25 minut), ko je bil rezultat poravnan na 15:15. Velenjčani so v drugem polčasu dobro nadzorovali potek igre in zmagali z rezultatom 22:26.

V Dobovi je prvič po hudi poškodbi na tekmi Lige SEHA Gazprom v Celju v dresu črno-rumenih zaigral srbski rokometaš Luka Mitrović, zaradi bolezni pa je turnir izpustil Rok Golčar.


Vir: RK Gorenje Velenje
 

Foto: RK Velenje Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak