ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Vrtci na smučeh

NOVICA 29.03.2018



Projekt "Vrtci na smučeh" je nastal pred petimi leti, ko smo Velenjski učitelji smučanja izvedli prvi brezplačni "Pirglov" smučarski tečaj na lokalnem hribu nasproti Kardeljeve ploščadi. Ker smo dokazali, da se da smučati in učiti otroke tudi v mestu, je ta projekt naletel na prava ušesa v MO Velenje in posledično je Športna zveza Velenja v sodelovanju z licenciranim učititeljem Davidom de Costo podprla omenjeni program. Tako sedaj omogočamo vsem otrokom v zadnjem letu vrtca, da preživijo vsaj en dan na smučkah, kjer se učijo prvih korakov na snegu.

 

Letošnje leto je bilo še posebej uspešno, saj smo zaradi obilice snega izpeljali 12 skupin velenjskih vrtcev, ta teden pa so načrtovane še 4 skupine iz Šoštanja, ki gredo smučati na Golte, tako da bo v tej sezoni smučalo skoraj 400 otrok! S tem projektom želimo naše otroke prvič postaviti na smuči in jim pričarati poseben dan na prostem v zimskem času. Če povežemo to še z programom "Naučimo se smučati" v 5. razredu in šolo v naravi v 6. razredu, smo dosegli, da otroci naših občin smučajo vsaj trikrat v življenju, želimo pa jih navdušiti, da to ne bi bilo zadnjič.

 

V športnem društvu DABANEJA se bodo še naprej trudili, da ta projekt uspeva, hkrati pa ga bodo kot primer dobre prakse poizkušali razširiti na širši regionalni nivo.

Kot pravijo pozimi - vsi na sneg, čeprav je v breg!

 

Vir: David de Costa 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak