ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - V Ribnici tretji zaporedni poraz v državnem prvenstvu

NOVICA 03.04.2018



Moštvo Gorenja Velenja je v državnem prvenstvu tretjič zapored ostalo praznih rok. Po Kopru in Krki je bil na gostovanju v Ribnici domači Riko boljši z 29:24.

 

Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi. Ribničani so si sicer v 29. minuti priigrali tri gole naskoka (12:9), za mirnejši odhod črno-rumenih na glavni odmor pa je poskrbel Jan Grebenc. Desni zunanji igralec je proti matičnemu klubu, za katerega je igral vse do minule sezone, tik pred sireno zadel drugič zapored in zaostanek svoje ekipe znižal na 11:12.

 

Grebenc je nato Gorenje Velenje zadnjič na zadetek zaostanka približal v 33. minuti (14:13), nakar so gostitelji dokončno prevzeli pobudo. Črne minute »os«, ki med 36. in 45. minuto niso uspeli zatresti mreže tekmecev, so izkoristili za niz 4:0, po katerem so povedli za šest golov (20:14), prednost pa nato uspeli zadržati do konca.

 

S po sedmimi goli sta bila v vrstah Gorenja Velenja najuspešnejša Grebenc in Gregor Potočnik, ki si v običajnih razmerah delita minute na položaju levega zunanjega igralca. Tokrat je bil slednji primoran večinoma igrati na desni strani, saj je edini članski rokometaš na tem igralnem mestu Nejc Cehte poškodovan, a je kljub natrgani zadnji stegenski mišici stisnil zobe in soigralcem po najboljših močeh pomagal z igro v obrambi. Poškodovana sta nastopila tudi vratar Klemen Ferlin, ki ima natrgano narastišče prednje stegenske mišice ter Rok Ovniček. Slednji je zaigral kljub počenemu hrustancu ob prsnici, kar je po kontaktu s tekmecem povzročilo, da je s tekmo v velikih bolečinah končal štiri minute pred koncem prvega polčasa.

 

V državnem prvenstvu sedaj sledi reprezentančni premor, na katerem bo sodelovala peterica velenjskih rokometašev. Levi krili Niko Medved in Matic Verdinek ter Potočnik se bodo v dresu Slovenije dvakrat zoperstavili Belorusiji, Ibrahim Haseljić pa se bo z Bosno in Hercegovino dvakrat po robu postavil Črni gori Žarka Pejovića.

 

Naslednji preizkus državnega prvenstva Gorenje Velenje čaka v sredo 18. aprila, ob 19. uri, ko se bo v domači Rdeči dvorani pomerilo s Celjani.

 

Marko Oštir, pomočnik trenerja Gorenja Velenja:
"V Ribnici smo se borili po najboljših močeh. Fantje so šli preko sebe, za kar jim čestitam. Žal nam kljub temu ni bilo dano, da bi zmagali."

 

Jan Grebenc, rokometaš Gorenja Velenja:
"Borbenosti si ne moremo očitati. Morda smo prejeli preveč zadetkov in zbrali kakšno obrambo premalo. Kaj drugega je težko reči."

 

LIGA NLB ZA PRVAKA, 4. KOLO:

 

Petek, 30. marca:
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE 29:24 (12:11)
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Horvat, Fink 2, Vujačić 2, Knavs 4, Henigman 5, Skušek 6 (5), Koprivc, Pahulje 3, B. Nosan 1, Kovačič 1, Kljun, M. Nosan, Setnikar 5, Košmrlj.
Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte, Medved 4 (2), Haseljić 2, Ovniček, Grebenc 7, Stojnić, Grmšek, Toskić, Drobež, Potočnik 7, Golčar 1, Verdinek 2, Kleč 1, Pejović.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje 

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak