ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjske ose močnejše od Slovenjgradčanov

NOVICA 21.09.2020



Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v petek odigrali tretjo tekmo državnega prvenstva. Na domačih tleh so se pomerili z ekipo iz Slovenj Gradca. Spremljali smo lahko derbi v pravem pomenu besede, na katerem so se zmage z 30:27 veselili črno- rumeni.

 

Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Aleksa Kavčiča v 2. minuti. Prvi polčas je bil za ekipi precej izenačen. Timotej Grmšek je v 15 minuti za 7:5 uspešno zatresel mrežo nasprotnikov. V 22. minuti so bili črno- rumeni z zadetkom Jerneja Drobeža v prednosti za +3 (12:9). Nasprotna ekipa je v 27. minuti rezultat poravnala na 13:13, a so ose do konca prvega polčasa v nasprotnikovo mrežo uspešno zadele še 3x. Na odmor so črno- rumeni odšli s 3 zadetki prednosti (16:13).

 

Drugi polčas je povedla domača ekipa z dvema zaporednima zadetkoma Davida Miklavčiča za 18:13. V nadaljevanju smo gledali hitro in dobro igro na obeh straneh. V 44. minuti je za 23:20 uspešno zadel Miha Kavčič. S strelom v prazen gol so v 46. minuti zadeli Slovenjgradčani in se osam približali na 23:22. Črno- rumeni jim niso ostali dolžni. S hitrimi napadi in protinapadi so do konca tekme držali prednost. Z zadnjim zadetkom Tilna Sokoliča v 60. minuti so se domačini veselili zmage s 30:27.

Najboljši strelec tekme je bil Domen Tajnik s sedmimi zadetki.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!