ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Zelo spodbuden nastop velenjskih plavalcev na Letnem odprtem državnem prvenstvu

NOVICA 19.10.2020



 Od četrtka (15. 10. 2020) pa do nedelje (18. 10. 2020) se je odvijalo Letno odprto državno prvenstvo v olimpijskem pokritem bazenu v Kranju. Tekmovanje je potekalo po že znanem urniku po katerem so dopoldanskim kvalifikacijam sledila popoldanska finala. V A finalu so lahko nastopili plavalci in plavalke vseh kategorij (člani/ce, mladinci/ke in kadeti/nje), v B finalu so lahko plavali mladinci/ke in kadeti/nje, C finala pa so bila namenjena kadetom in kadetinjam.

Medalje sta za velenjsko ekipo priplavali Nuša Erjavec in Sara Navodnik. Nuša je v absolutni kategoriji osvojila srebrno medaljo na 50 m prsno. V kategoriji članic je osvojila srebrno medaljo na 50 m prsno, 100 m prsno in 200 m prsno ter bronasto medaljo na 50 m delfin. Sara je v kategoriji kadetinj osvojila srebrno medaljo na 200 m hrbtno in bronasto odličje na 100 m hrbtno.

V posameznih mladinskih in katedetskih finalih so nastopili tudi: Metod Lamot (100 m hrbtno in 200 m hrbtno), Nik Ramšak Rotenhajzer (100 m hrbtno in 200 m hrbtno), Ema Jovan (50 m delfin in 50 m prosto) in Sara Navodnik (100 m prosto, 200 m prosto, 100 m hrbtno in 200 m hrbtno).

Za ta del sezone, trenirajo šele od septembra dalje, so plavalci in plavalke našega kluba prikazali zelo dobro pripravljenost in si z borbenostjo priplavali veliko osebnih rekordov. Vsekakor bi bilo zelo dobrodošlo, če bi imeli možnost trenirati v 50 metrskem bazenu, ki pa ga kljub veliki želji še vedno nimamo.

Vsem plavalcem in trenerjem za odplavane rezultate čestitamo.

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak