ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Visoka zmaga črno- rumenih na 1. tekmi Evropskega Pokala EHF

NOVICA 15.11.2020



Velenjčani so se v soboto na prvi tekmi drugega kroga EHF Evropskega pokala pomerili proti italjianski ekipi EGO Handball Siena. Črno- rumeni so upravičili vlogo favorita in se na domačih tleh veselili visoke zmage z 32:20.

 

Ose so na prvi evropski tekmi igrale brez prisotnosti glavnega trenerja Zorana Jovičića. Hitri test, ki ga je ekipa po zdravstvenem protokolu opravila dva dni pred tekmo, je trenerju pokazal pozitivni rezultat. Tekmo so črno- rumeni vseeno odigrali več kot uspešno, mesto Jovičića pa je tokrat prevzel Marko Oštir, sicer trener mladinske ekipe.

 

Za prvi zadetek Velenjčanov je poskrbel Domen Tajnik v 2. minuti (1:0). Črno- rumeni so s trdo obrambo in hitrimi protinapadi že na začetku pokazali ogromno željo in borbenost. V 11. minuti so bili Velenjčani z zadetkom Aleksa Kavčiča v prednosti že za 5 zadetkov (9:4). V 23. minuti je mrežo nasprotnikov stresel Kenan Pajt (13:9). V nadaljenavju so črno- rumeni naredili nekaj napak, kar so Italijani izkoristili in do konca polčasa uspeli zmanjšati razliko. Na odmor so ose odšle z zadetkom prednosti (13:12).

 

Velenjčani so tudi v 2. polčas vstopili prepričljivo in popravili vtis, ki so ga pustili v zadnjih minutah prvega polčasa. V 31. minuti je za +2 uspešno streljal Sokolič (14:12). Ose so se v nadaljevanju prikazale kot zelo zahteven nasprotnik. V 41. minuti je za +5 zadel Aleks Kavčič (19:14). Domača ekipa je nadaljevala z nizanjem zadetkov in odlično obrambo na čelu z Aljažem Panjtarjem. Na drugi strani pa so gostje začeli vse bolj popuščati. V zadnji sekundi je mrežo nasprotnikov stresel še Branko Predović, kar je ose pripelajo do visoke zmage z 32:20.

 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Tilen Sokolič z 9 zadetki, sledil mu je Aleks Kavčič s 7. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Vodušek Foto: Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak