ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Zmaga Velenjčanov na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala

NOVICA 15.02.2021



Rokometaši velenjskega Gorenja so v nedeljo odigrali prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF. V domači dvorani so bili boljši od Borca iz Banja Luke z 32:28.

Prvih 20. minut smo gledali izenačen boj. Ose so v tekmo vstopile zadržano, gostje iz Banja Luke pa so se izkazali v obrambi. V 21. minuti je za zadetek prednosti domače ekipe poskrbel Tilen Sokolič (9:8). Velenjčani so pohodili plin in se v 24. minuti uspeli odlepiti za +3 z zadetkom Aleksa Kavčiča (13:10). Do glavnega odmora so Velenjčani poskrbeli za še dva zadetka, v 29. Minuti je bil uspešen Ibrahim Haseljić, v 27. Minuti pa je zadel Sokolič. Črno - rumeni so na odmor odšli s prednostjo petih golov, 15:10.

S petemi goli prednosti so ose v drugi počas vstopile prepričljivo. V 36. minuti je Kenan Pajt, s tretjim zaporednim golom, povišal prednost ekipi za + 7 (20:13). Velenjčani so visoko prednost vzdrževali do 51. minute, ko je za 30:23 zadel Aleks Kavčič. V končnici tekme so gostje iz Banja Luke povišali tempo in se v zadnjih štirih minutah, s tremi zaporednimi goli, osam približali na 31:28. V 60. minuti srečanja so Velenjčani izkoristili sedemetrovko, ki jo je izvajal Sokolič in srečanje zaključili s štrimi zadetki prednosti, 32:28.

Najboljši strelec tekme je bil Sokolič z desetimi zadetki, sledil mu je A. Kavčič z devetimi.
Ekipi se bosta na drugi tekmi pomerili v Banja Luki v soboto, 20. 2. 2021

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: Rokometni klub Gorenje Velenje Foto: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!