ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


ZLATA MEDALJA ZA HRGOTA ROBERTA

NOVICA 18.03.2007



Veliki uspehi SSK Velenje v zadnjih letih, ko je v klubu pričel intenzivno delovati trener Igor Jelen se kažejo tudi v tem, da so minuli na mladinskem svetovnem prvenstvu v italijanskem Trbižu nastopili kar trije njegovi varovanci. Skakalna in kombinatorska tekmovanja so se odvijala v Planici na 90 m skakalnici. V solo skokih je v reprezentanci Slovenije nastopil Robert Hrgota. Po neposrečenem nastopu v posamični tekmi je zasedel 19 mesto. V ekipnem tekmovanju, kjer je nastopilo kar 15 ekip iz celega sveta pa je s sotekmovalci Mitjo Mežnarjem, Jurijem Tepešem in Primožem Rogličem prepričljivo osvojil naslov svetovnih mladinskih prvakov. Na drugi mesto se je uvrstila reprezentanca Japonske in na tretje reprezentanca Finske. V Nordijski kombinaciji ( NK skoki in teki ) pa sta v reprezentanci Slovenije kot najmlajša nastopila člana SSK Velenje Gašper Berlot in Marjan Jelenko. Kljub temu, da sta štiri leta mlajša od sovrstnikov, sta nastopala izjemno. V ekipni tekmi so zasedli 10 mesti, v posamični pa je Berlot s skoki in tekom na 10 km osvojil 28, Jelenko pa 36 mesto. V tekmi na 7,5 km pa je Berlot osvojil izjemno 22, Jelenko pa 33 mesto. Z njima se resno računa na nastop na Olimpijskih igrah 2010 v Kanadi.
Ta vikend pa se pričenja finale svetovnega pokala v smučarskih skokih s poleti na velikanki v Planici. Hrgota bo nastopil z reprezentanco v konkurenci, Anže Obreza pa kot predskakalec. Z njima bo tudi njun trener Igor Jelen. Vsi pa upamo na prve točke svetovnega pokala.
SSK Velenje vabi vse mlajše dečke in deklice, da se včlanijo v klub, več o klubu pa si lahko ogledajo na spletni strani skijump-velenje.si/ssk.
Jože Ograjenšek

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!