ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Atletika]Na končnem seznamu potnikov na EP tudi tri članice velenjskega kluba

NOVICA 01.03.2021



Evropska atletika (EA) je dala zeleno luč za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu od 5. do 7. marca v Torunu na Poljskem še trem slovenskim atletom, ki sicer niso dosegli norme. To so člani ljubljanskega Massa Lia Apostolovski v skoku v višino in v troskoku Neja Filipič in Jan Luxa. Merila je izpolnilo po sedem atletinj in atletov.

Rok za mednarodne norme je začel teči že 1. maja 2019, končal pa se je 24. februarja. V številnih disciplinah pa so bile norme tako visoke, da jih ni zmoglo za tekmovanje načrtovano številno udeležencev in so dodatne določili glede na njihove dosežke.

Norme so od Slovencev dosegli v teku na 400 m Luka Janežič (Kladivar), Lovro Mesec Košir (Mass), Jure Grkman (Kamnik) in Gregor Grahovac (Mass), Tilen Ovniček (Krka) na 60 m, Filip Jakob Demšar (Mass) na 60 m ovire, na 800 m Žan Rudolf (Mass), Maruša Mišmaš Zrimšek (Mass) na 800, 1500 in 3000 m, Maja Mihalinec Zidar (Mass) na 60 m, Tina Šutej (Kladivar) v skoku s palico, Klara Lukan (Kladivar) na 1500m in 3000m, Agata Zupin (Velenje) na 400 m, Jerneja Smonkar (Velenje) na 800 m) in Anita Horvat (Velenje) na 400 in 800 m.

Slednje tri so najuspešnejše članice velenjskega atletskega kluba in bomo za njih še posebaj držali pesti!

Srečno vsem!

 

Vir: Atletska zveza Slovenije

Foto: Atletski klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak