ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velenjske ose boljše od trebanjskih levov

NOVICA 08.03.2021



V soboto so velenjske ose po napetem dvoboju s trebanjskimi levi slavile zmago s 30:27. Po odlični končnici tekme so si priigrali dve točki in se na lestvici Lige NLB zasidrali na drugem mestu.

V taboru črno - rumenih so se v zadnjih mesecih vrstile poškodbe. Trener Zoran Jovičič do zadnjega trenutka ni vedel ali bo lahko računal na nekatere ključne igralce. Miha Kavčič je bil po poškodbi glave, ki se je pripetila na treningu, odsoten šest tednov, danes pa je poskrbel za odličen povratek in ekipi priigral sedem golov. Enako število zadetkov je prispeval tudi Aleks Kavčič, ki si je na tekmi z Urbanscape Loko poškodoval ramo. Na parket se je po premoru zaradi težav z ramo vrnil tudi Branko Predović. Trener črno - rumenih pa ni mogel računati na Timoteja Grmška, ki okreva po poškodbi gležnja.

Velenjčani so v tekmo vstopili motivirano, želja po zmagi pa je odražala dobro igro. Za prvi zadetek črno - rumenih je v 2. minuti poskrbel Ibrahim Haseljić (1:0). Ose so v prvem polčasu držale tempo, a so jim trebanjski levi ves čas dihali za ovratnik. Domačini so se v 20. minuti uspeli odlepiti na +3 (9:6) po uspešnem zadetku Tilna Sokoliča, a so gostje v 27. minuti rezultat poravnali na 11:11. V 28. minuti je strel gostov odlično ubranil velenjski vratar Aljaž Panjtar, na drugi strani pa je bil uspešen Matic Verdinek za 13:11. V 29. minuti so bili uspešni še gostje, ose pa so na glavni odmor odšle z zadetkom prednosti (13:12).

Drugi polčas se je pričel z izenačenjem na 13:13. Črno - rumeni so v nadaljevanju pohodili plin in v 44. minuti povedli s +5 (22:17). Kljub dobremu odporu Trebanjcev so se Velenjčani izkazali v obrambi in napadu. Končnica je bila na strani domačinov, ki so na koncu slavili zmago s 30:27.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak