ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Garnbretova po novi veličastni zmagi: Res sem uživala

NOVICA 19.04.2021



Janja Garnbret je olimpijsko leto 2021 odprla z zmago na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Meiringenu v Švici. Najboljša je bila tudi v polfinalu. 

22-letna slovenska šampionka je osvojila 27. zmago v svetovnem pokalu, 12. v balvanskem plezanju. To je 11. zaporedna zmaga v balvanskem plezanju za Garnbretovo, upoštevajoč svetovni pokal in svetovni prvenstvi.

Zmagala je z najbolj prepričljivo predstavo, kot edina je osvojila vseh 13 vrhov balvanov, kot najboljša v vsakem od krogov v kvalifikacijah, polfinalu in finalu. Drugo in tretje mesto sta osvojili še najstnici, 19-letna Američanka Natalia Grossman in 16-letna Francozinja Oriane Bertone.

Garnbretova je predstavo, ki jo je prikazala v petkovih kvalifikacijah s petimi osvojenimi vrhovi, ponovila v polfinalu, ko je preplezala vse štiri balvane. Le za rešitev plezalne uganke tretjega balvana je potrebovala dva poskusa, prvega, drugega in četrtega pa je premagala že v prvem poskusu, brez dodatnega.

Čestitamo!

 

Vir: RTVSLO.si

Foto: PZS

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!