ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velenjčani v Izoli do novih dveh točk

NOVICA 24.05.2021



Velenjčani so se v 25. krogu Lige NLB soočili z Izolani in jih prepričljivo premagali s 33:22. Na prvenstveni lestvici so ponovno skočili na prvo mesto.

Velenjčani se v Izoli niso pustili presenetiti. V 9. minuti so s strelom Kenana Pajta povedli s +4 (6:2). Izolani so se gostujoči ekipi uspeli upirati do 20. minute, a so v nadaljevanju vse niti v svojih rokah prepričljivo držali Velenjčani. Na glavni odmor so črno-rumeni odšli z osmimi zadetki prednosti (11:19).

Tudi v drugi polovici tekme smo spremljali dvoboj na katerem so bili v vseh prvinah igre boljši Velenjčani. V 43. minuti je za +10 streljal Domen Tajnik, strele domačinov pa je suvereno zaustavljal velenjski vratar, Emir Taletović. Največjo prednost (+12) so Velenjčani dosegli v zadnjih desetih minutah, z zadetki Matica Verdineka in Mihe Kavčiča (18:30). V končnici tekme je velenjski trener, Zoran Jovičić, dal priložnost še mlajšim igralcem. Visoka zmaga s 33:22 je na koncu odšla v Velenje.

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Kenan Pajt, ki je dosegel devet golov.

 

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak