ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret prepričljivo osvojila zlato medaljo še v balvanih

NOVICA 29.06.2021Naliv v Innsbrucku je predčasno zaključil tekmo svetovnega pokala v balvanih in Janja Garnbret je po treh zaključenih balvanih prepričljivo osvojila zlato medaljo. Po petkovi zlati medalji v težavnosti je bila edina tekmovalka, ki je domov odnesla dve zlati medalji.

Šestkratna svetovna prvakinja, 22-letna Janja Garnbret, nadaljuje svoj pohod za zlato medaljo na olimpijskih igrah v Tokiu. Petkov odličen nastop v težavnosti je danes zvečer ponovila še v balvanih. Kot edina tekmovalka je rešila vse balvanske uganke v prvem poskusu in zasluženo osvojila zlato medaljo. Zaradi močnega naliva so ženski finale najprej začasno prekinili, nato pa se je tekmovalna žirija odločila, da bo četrti finalni balvan odpovedala. Tako so bili veljavni rezultati za dekleta po treh zaključenih balvanih. Druga je postala Natalia Grossman iz Združenih držav Amerike in tretja Staša Gejo iz Srbije.

»Navdušena sem nad novo zmago. Škoda, da nam je vreme prikrajšalo en balvan. A že v polfinalu sem pokazala, da sem res dobro pripravljena. To je bila moja zadnja tekma pred olimpijskimi igrami in dobila sem še zadnjo potrditev, da sem v dobri formi. Balvani v finalu niso bili tako težki, kot so bili zelo zagonetni. A ostala sem mirna in si vsak balvan dobro ogledala,« je po tekmi povedala najboljša slovenska plezalka Janja Garnbret. Innsbruck z dvojno zmago za Garnbretovo pomeni res zelo dobre obete za Tokio.
Garnbretova je bila edina slovenska predstavnica v finalu balvanov. Druga slovenska polfinalistka Katja Debevec je z enim rešenim balvanom tekmovanje sklenila na 12. mestu, Anže Peharc je tekmo z enim vrhom končal na končnem 17. mestu. Mia Krampl je tekmovanje zaključila na 22. mestu, Julija Kruder na 33. in Urška Repušič na 48. V kvalifikacijah so tekmovanje zaključili tudi trije moški predstavniki. Zan Lovenjak Sudar je pristal na 21. mestu, Gregor Vezonik na 23. in Jernej Kruder na 51.

Selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren se bo Innsbrucka spominjal po dveh vrhunskih rezultatih Janje Garnbret, po odličnih nastopih tekmovalcev v polfinalu v težavnosti, a nekaj grenkega priokusa je pustilo, da smo imeli danes v balvanih le tri v polfinalu. »Pri kvalifikacijah v balvanih se ni izšlo tako, kot smo si želeli. Številčno jih je v polfinale prišlo manj. V polfinalu sta bila Anže in Katja dobra, a vem, da sta zmožna uvrstitve v finale.«

Tekma v Innsbrucku je bila tudi zadnji pokazatelj, kako dobri sta olimpijki Janja Garnbret in Mia Krampl v primerjavi z ostalimi. »Rezultat je za Janjo pokazal, da je vrhunsko pripravljena. Prepričan sem tudi, da je tudi Mia bolje pripravljena, kot je pokazala na tekmi,« je optimistično zaključil Gorazd Hren.

Čestitamo!

 

Vir: Planinska zveza Slovenije

Foto: KVOE/Aufschnaiter

Koledar dogodkov

Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji

DOGODEK
Deskaj z nami in spoznaj deskanje na snegu, ki je vse bolj popularen šport pri nas. Pridi s skejtom, longboardom ali skirojem in se preizkusi v spretnostni vožnji na čas.