ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


REZULTATI TEKMOVALCEV KARATE KLUBA VELENJE NA MEP 2021

NOVICA 23.08.2021



V Tampereju na Finskem je ta vikend od petka, 20.8.2021 do nedelje, 22.8.2021 potekalo mladinsko evropsko prvenstvo 2021.

1. dan, v petek, so med reprezentanti Karate zveze Slovenije nastopili vsi člani Karate kluba Velenje.

Pia Cesar je v kategoriji kata mlajše članice s kato Unsu dosegla visoko 9. mesto. Za uvrstitev v naslednji krog ji je zmanjkalo izjemno malo.

Isak Pašić je v kategoriji kumite kadeti -57 kg v 1. krogu premagal nasprotnika iz Cipra z rezultatom 1:0, v 2. krogu pa je vodstvo prevzel nasprotnik iz Hrvaške z izidom 0:8.

Nik Borovnik je v kategoriji kumite kadeti -70 kg v 1. krogu premagal nasprotnika iz Nemčije z rezultatom 0:6, v naslednjem 2. krogu pa je zmagal nasprotnik iz Italije z izidom 4:0.

Nik in Isak sta bila na evropskem prvenstvu prvič, Pia pa ima že izkušnje. Zato čestitke obema borcema za pogum in dobre borbe ter katašici za visoko uvrstitev.

Ob vprašanju, kaj jim je prineslo mladinsko evropsko prvenstvo, so odgovorili:
Nik:"Prineslo mi je novo izkušnjo in se večjo motivacijo."
Pia:"Potrditev za trdo delo in motivacijo za vnaprej."
Isak:"Prineslo mi je neko novo izkušnjo."

"V poletnih mesecih so jim pri pripravi in intenzivnih treningih pomagali in jih spodbujali klubski in reprezentančni trenerji za kate in borbe, kateri so jim namenili svoj čas in energijo. Mnogo pa so prispevali tudi ostali, ki tekmovalcem nenehno omogočajo, da so danes izjemni, ponosni nase in na svoje rezultate, v družbi najboljših in predvsem z novo izkušnjo v življenju" sporočajo iz Karate Klub Velenje.

Vsem iskreno čestitamo!

 

Vir: Karate klub Velenje

Foto: Karate klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!